ağırla değil, hakla: aydın şehir hastanesi'nde hasta hakları bilinci güçlendirildi

Aydın Şehir Hastanesi'ndeki hasta hakları etkinliklerinde vatandaşlara bilgi verildi, broşür dağıtıldı; yöneticiler hastaları ziyaret edip karanfil sundu.

Yayın Tarihi: 27.10.2026 10:04
Güncelleme Tarihi: 27.10.2026 10:04

ağırla değil, hakla: aydın şehir hastanesi'nde hasta hakları bilinci güçlendirildi

Aydın Şehir Hastanesi'nde hasta hakları etkinlikleri

Aydın Şehir Hastanesi'nde düzenlenen Hasta Hakları Günü etkinlikleri kapsamında vatandaşlar ve hastalar hasta hakları konusunda bilgilendirildi. Hastane bünyesinde kurulan bilgilendirme standında; haklara ilişkin broşürler dağıtıldı, sorular yanıtlandı ve bilgilendirmenin sürekliliğine vurgu yapıldı. Etkinlikler, sağlık hizmetlerinde şeffaflık ve bilinçlenmeyi artırmayı amaçladı.

Bilgilendirme çalışmaları:

Standı ziyaret eden vatandaşlara hasta haklarının kapsamı anlatıldı; hangi hizmetlerden nasıl yararlanılabileceği ve şikâyet mekanizmaları hakkında açıklamalar yapıldı. Hasta haklarının sağlık hizmetlerinin ayrılmaz bir parçası olduğu tekrarlandı. Aydın Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özlem Özbağçıvan ile hastane yöneticileri de standı ziyaret ederek yürütülen bilgilendirme çalışmalarını yerinde inceledi ve sorulara cevap aldı.

Hastalarla doğrudan iletişim:

Etkinlik kapsamında hastane yöneticileri servisleri ziyaret edip tedavi gören hastalarla bire bir görüştü. Hastaların görüş ve talepleri dinlendi, tedavi sürecinde haklarının korunmasına ilişkin bilgilendirmeler yapıldı. Ziyaretlerde samimi sohbetler gerçekleştirildi ve hastalara karanfil takdim edildi, bu yaklaşımın moral ve hasta memnuniyeti üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekildi.

Etkinliklerin ortak mesajı, kaliteli sağlık hizmetinin sadece tıbbi müdahalelerle sınırlı olmadığı; hasta memnuniyeti ve insan odaklı sağlık hizmeti anlayışının eş değer öneme sahip olduğuydu. Yapılan bilgilendirmelerin, vatandaşların haklarını kullanma konusunda farkındalığını artırması ve sağlık kurumlarıyla güven ilişkisini güçlendirmesi hedefleniyor.

AYDIN ŞEHİR HASTANESİ’NDE HASTA HAKLARI GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERDE VATANDAŞLAR HASTA...

AYDIN ŞEHİR HASTANESİ’NDE HASTA HAKLARI GÜNÜ KAPSAMINDA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERDE VATANDAŞLAR HASTA HAKLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLİRKEN, HASTANEDE TEDAVİ GÖREN HASTALARA DA KARANFİL TAKDİM EDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!