İsrail Askerlerinin Baskını: Filistinli Kadın Hayatını Kaybetti
İsrail ordusu, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'ün kuzeyindeki Şafat Mülteci Kampı'na düzenlediği baskınla dikkat çekti. Yapılan operasyon sırasında 66 yaşındaki Zehiye Cevde el-Ubeydi, başından vurularak hayatını kaybetti.
Kudüs Valiliği, baskının detaylarına dair açıklama yaparken, el-Ubeydi'nin yaşamını yitirdiği anı ve olayın korkunç boyutlarını dile getirdi. Bu tür baskınların, İsrail'in 7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırının ardından artış gösterdiği bildiriliyor.
Şafat Mülteci Kampı’nda yapılan baskında, İsrail istihbaratının kadın kurbanın eşini 'soruşturma için' çağırdığı da rapor edildi. Gözaltı, baskın ve saldırılarla ilgili artan olaylar, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te devam ediyor.