İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan Lübnan'a Yönelik Saldırıyı Genişletme Kararı
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Lübnan'ın güneyine yönelik kara saldırısının genişletilmesini onayladı. İsrail devlet televizyonu KAN, ordunun ve güvenlik teşkilatının geçen hafta Lübnan'a yönelik kara saldırısının sonlandırılması üzerine değerlendirmeler yaptığı, ancak Halevi'nin Lübnan'daki saldırılar için yeni planları onayladığını bildirdi.
Halevi'nin bu kararı, binlerce askerin saldırılara dahil olabileceği yorumlarını beraberinde getirdi. Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmada, İsrail ordusu 23 Eylül’den bu yana Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgeleri ile başkent Beyrut'un güneyine yönelik saldırılar düzenliyor. İsrail, Hizbullah’ın Litani Nehri'nin kuzeyine çekilmesini talep ediyor.
Lüban Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana sürdürülen saldırılarda, 194'ü çocuk ve 621'i kadın olmak üzere toplamda 3 bin 189 kişi yaşamını yitirdi, 14 bin 78 kişi ise yaralandı.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.