Emlak Konut, Akçadağ’da altyapı ve üstyapı çalışmalarını sürdürüyor

Emlak Konut, Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 6 Şubat depremlerinin ardından kalıcı konut, yol, altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarını eş zamanlı yürütüyor.

Yayın Tarihi: 08.06.2026 22:45
Güncelleme Tarihi: 08.06.2026 22:48

Emlak Konut, Akçadağ’da altyapı ve üstyapı çalışmalarını sürdürüyor

Akçadağ’da yeniden inşa çalışmaları sürüyor

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde 6 Şubat depremleri sonrasında yürütülen yeniden inşa sürecinde, Emlak Konut tarafından hem kalıcı konut hem de altyapı ve üstyapı çalışmaları eş zamanlı şekilde devam ediyor.

Saha çalışmaları ve öncelikler

İlçe merkezinde başlatılan asfaltlama çalışmaları ile birlikte, içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları gibi temel altyapı hatlarının yenilenmesi sürüyor. Ekipler; yeni yerleşim alanlarının ihtiyaçlarını karşılamaya ve uzun vadeli kullanım için altyapı dayanıklılığını sağlamaya odaklanıyor.

Çevre düzenleme çalışmaları da eş zamanlı yürütülerek, yeni yaşam alanlarının planlı ve fonksiyonel bir şekilde oluşturulması hedefleniyor.

Yerel yönetim ve destek

Akçadağ Belediye Başkanı Hasan Ulutaş, yeniden inşa sürecinin tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı. Ulutaş, "6 Şubat depremlerinin ardından ilçemizde başlatılan yeniden inşa ve ihya çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Kalıcı konutlarımız yükselirken altyapı, yol ve çevre düzenleme çalışmalarımız da eş zamanlı olarak devam ediyor. Yeni bir Akçadağ inşa ediliyor. İlçemizi daha güvenli, modern ve yaşanabilir bir yapıya kavuşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Başkan Ulutaş, yürütülen çalışmalara sağlanan desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile ilçedeki konut, altyapı ve çevre düzenleme çalışmalarını yürüten Emlak Konut yetkililerine teşekkür etti.

Değerlendirme

Eş zamanlı yürütülen altyapı ve üstyapı çalışmaları, yeni konutların işlevselliği ve ilçenin yeniden canlanması açısından kritik önem taşıyor. Bu yaklaşım, yeni yerleşim alanlarının entegrasyonu ve hizmet sürekliliğinin sağlanmasına yönelik planlı bir adım olarak öne çıkıyor.

EMLAK KONUT AKÇADAĞ'IN YENİDEN İNŞASINDA ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

EMLAK KONUT AKÇADAĞ'IN YENİDEN İNŞASINDA ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

EMLAK KONUT AKÇADAĞ'IN YENİDEN İNŞASINDA ALTYAPI VE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.