İsrail basınına yansıyan haberlere göre, Mısır'ın bazı barış antlaşması maddelerini ihlal etmesine rağmen, bu ihlalin antlaşmaya zarar verme niyeti taşımadığı ifade ediliyor.
Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan bilgilere göre, İsrail ordusu, Mısır ile ilişkileri etkileyebilecek "dış unsurların" etkisini araştırıyor. İsrail'in devlet televizyonu Kan'ın haberine göre, Mısır'ın barış antlaşmasının bazı maddelerine uymadığı ancak bunun ciddi bir tehdit oluşturmadığı belirtiliyor.
Haberdeki ifadelere göre, "İsrail, Mısır ile imzalanan barış antlaşmasının bazı maddelerinin ihlal edildiğini doğrulamaktadır. Ancak bu ihlallerin ciddi olmadığını ve iki ülke arasındaki tarihi antlaşmaya zarar verme niyeti taşımadığını vurgulamaktadır."
Mısır ordusuna ait tankların görüntülerinin sosyal medya üzerinden paylaşılan tatbikatlarına ilişkin gerçekliklerinin sorgulandığı, Sina Yarımadası'nda gerçekleştirilen tatbikat görüntülerinin ise güncelliğini yitirdiği öne sürüldü. İsrail, Mısır'ın yaptığı ihlalleri düzenli olarak izleyerek, tırmanma yaratmamak için Mısır ile diyalog sürdürdüğünü ifade etti.
Öte yandan, İsrail'in Washington Büyükelçisi Yechiel Leiter, Mısır’ın Sina Yarımadası’ndaki askeri yığınağının barış antlaşmasını ihlal ettiğini iddia ederek, bu konunun yakında gündeme geleceğini belirtti. Mısırlı gazeteci ve milletvekili Mustafa Bekri, Gazze'deki olayları gündeme getirerek Mısır'ı hafife almamaları konusunda uyarıda bulundu.
Son olarak, Mısır ordusunun 15 Ocak 2023’te Sina Yarımadası'nda gerçekleştirdiği askeri tatbikatın görüntüleri, İsrailli sosyal medya kullanıcıları arasında dikkat çekmişti. Tatbikatta kullanılan araçların, Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları'nın kullandığı paramotorlara benzediği ifade edildi.