Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,27 -0,25%
EURO
34,82 -0,14%
ALTIN
2.368,78 -0,54%

İslam Medeniyetleri Müzesi'nde yeni bir sergi daha açıldı!

Sanatseverler için Büyük Çamlıca Cami Külliyesi'ndeki İslam Medeniyetleri Müzesi'nin giriş kısmında yeni bir sergi daha açıldı!

Yayın Tarihi: 30.03.2024 15:24
Güncelleme Tarihi: 30.03.2024 15:24

İslam Medeniyetleri Müzesi'nde yeni bir sergi daha açıldı!

Sanatseverler için “Esma-i Hüsna Koleksiyonu” sergisi açıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde düzenlenen yeni bir sergi daha duyuruldu. Alınan bilgilere göre Büyük Çamlıca Cami Külliyesi'ndeki İslam Medeniyetleri Müzesi'nin giriş bölümünde, "Esma-i Hüsna Koleksiyonu" sergisi açıldı. Açılan sergi sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, sergilenen eserler de birer birer tanıtıldı. Ayrıca söz konusu serginin kalıcı olacağı da belirtildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İstanbul Beylerbeyi Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü tarafından düzenlenen sergide, enstitüde uygulanan hüsnühat ve seramik sanatından özel tasarım eserler sergilendi. Enstitü yetkililerinin açıklamasına göre, "Allah'ın en güzel isimleri" anlamına gelen koleksiyon, kültürel mirası ve geleneksel sanatları geleceğe taşıma misyonuyla ve "Güzeli güzel ile anma" anlayışıyla hazırlandı.

Etkinliğe, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Mücahit Yentür, Büyük Çamlıca Camii Dernek Başkanı Ergin Külünk, Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Dairesi Başkanı Güller Karahüseyin, Anadolu Yakası Saray Köşk ve Kasırlar Daire Başkanı Akile Çelik ile kültür sanat camiasından ziyaretçiler katıldı.

Sergi, İslam Eserleri Müzesi'nin giriş koridorunda kalıcı olarak ziyaret edilebilir durumda.