DOLAR
42,8 -0,19%
EURO
50,21 -0,02%
ALTIN
5.970,89 -0,21%
BITCOIN
3.770.474,39 -3,86%

İran ve Mısır'dan Gazze ve Lübnan İçin Acil Ateşkes Çağrısı

İran ve Mısır Dışişleri Bakanları, bölgedeki saldırıların durdurulması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 31.10.2024 06:23
Güncelleme Tarihi: 31.10.2024 06:23

İran ve Mısır'dan Gazze ve Lübnan İçin Acil Ateşkes Çağrısı

İran ve Mısır'dan Ortadoğu'ya Ateşkes Daveti

İran ve Mısır, Gazze ve Lübnan'daki artan saldırıları durdurmak için acil önlemler alınması çağrısında bulundu. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ve Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, yaptıkları telefon görüşmesinde, İsrail'in bölgedeki saldırganlığının durumu "tehlikeli" bir noktaya getirdiğini belirttiler.

Uluslararası Toplumdan Destek Talebi

İran Dışişleri Bakanlığının yaptığı yazılı açıklamada, iki bakanın İslam ülkeleri başta olmak üzere uluslararası toplumun, Gazze ve Lübnan’da derhal ateşkes sağlanması konusundaki çabalarını artırması gerektiğini vurguladıkları belirtildi.

İkili İlişkilerin Gelişimi

Ayrıca, Erakçi ve Abdulati, geçtiğimiz hafta Rusya'da gerçekleştirilen BRICS Zirvesi'ndeki görüşmelere de atıfta bulundu. İki bakan, son aylarda iki ülke arasında gerçekleşen olumlu müzakerelerden duydukları memnuniyeti dile getirerek bu görüşmelerin devam etmesi konusunda mutabık kaldılar.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı