DOLAR
42,7 -0,03%
EURO
50,12 -0,19%
ALTIN
5.927,82 -0,16%
BITCOIN
3.725.951,24 0,47%

İsrailli Bakan Gila Gamliel'den İran'a Saldırı Çağrısı

İsrail İnovasyon, Bilim ve Teknoloji Bakanı Gila Gamliel, İran'a saldırıların sürmesi gerektiğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 23.06.2025 16:39
Güncelleme Tarihi: 23.06.2025 16:39

İsrailli Bakan Gila Gamliel'den İran'a Saldırı Çağrısı

İsrail Bakanı'ndan İran'a Saldırı Çağrısı

İsrail İnovasyon, Bilim ve Teknoloji Bakanı Gila Gamliel, İran'a yönelik saldırıların, Tahran yönetimi devrilene kadar devam etmesi gerektiği yönünde açıklamalarda bulundu. Gamliel, sosyal medya hesabından yayımladığı "Seneye Tahran'da" başlıklı görüntülü mesajında, Tahran yönetiminin görevde kalmasının tehdidin varlığını sürdürdüğünü savundu.

Gamliel'in Açıklamaları

Bakan Gila Gamliel, "İran'da devrim için koşullar oluşturulana ve Tahran yönetimi yıkılana kadar saldırıların sürdürülmesi gerekir" dedi. Bu yönde bir tutum sergileyerek, İran'ın mevcut yönetimi altında durumu değiştirmek için çağrıda bulundu.

Başbakan Netanyahu'nun Görüşleri

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, daha önce yaptığı açıklamada, İran'ın zayıfladığını ve rejim değişikliğinin mümkün olduğunu ifade etmişti. Bu yaklaşım, İsrail'in İran'a karşı uyguladığı stratejiyi de etkilemektedir.

Çatışmalar ve Saldırılar

İsrail, 13 Haziran'da İran'ın çeşitli şehirlerindeki nükleer tesisler ile ordunun üst komuta kademesine yönelik geniş çaplı saldırılar düzenlemişti. Bu saldırılarda, İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve birçok üst düzey komutan ile 9 nükleer bilim insanı yaşamını yitirdi.

İran Sağlık Bakanlığı, 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırılarında toplam sivil can kaybının 430, yaralı sayısının ise 3 bin 500'den fazla olduğunu duyurdu. Bununla birlikte, İsrail Başbakanlık Ofisi, İran ordusunun misillemelerinde 24 kişinin öldüğünü, 1272 kişinin yaralandığını açıkladı.

Uluslararası Tepkiler

Bu gelişmelerin ardından, Türkiye başta olmak üzere birçok ülke, İsrail'in bu saldırılarını kınadı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı