DOLAR
42,68 -0,03%
EURO
50,1 0,03%
ALTIN
5.905,61 -0,13%
BITCOIN
3.762.739,33 0,57%

İran Lideri Hamaney'in Danışmanı Laricani, İsrail'den Gelen Tehdit Mesajlarını Açıkladı

Laricani, İsrail'in İranlı yetkililere gönderdiği tehdit mesajlarını ve savaşın gidişatını etkileyen faktörleri değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 30.06.2025 01:16
Güncelleme Tarihi: 30.06.2025 01:16

İran Lideri Hamaney'in Danışmanı Laricani, İsrail'den Gelen Tehdit Mesajlarını Açıkladı

İran Lideri Hamaney'in Danışmanı, İsrail'in Tehdit Mesajlarını Ortaya Çıkardı

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in danışmanı ve eski Meclis Başkanı Ali Laricani, İsrail'in saldırılarının başlangıcında birçok İranlı siyasi, askeri ve güvenlik yetkilisine tehdit mesajları gönderdiğini açıkladı. Laricani, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, İsrail'in sadece İran'ın siyasi ve askeri yapısını değil, doğrudan Hamaney'i de tehdit ederek devlet yapısını hızla parçalamayı hedeflediğini belirtti.

Tehditler ve Karşı Tepkiler

Laricani, "Düşman, bir liderlik toplantısında üst düzey İran yetkililerini hedef alarak devlet yapısını parçalama planları yaptı. Ardından da doğrudan İslam Devrimi Liderini tehdit etti" dedi. Ayrıca, İsrail ve ABD'nin İran halkının hükümeti terk edeceği yönündeki varsayımlarının hatalı olduğunu vurguladı. Laricani, "Halkın güçlü birliği ve direnişi, İsrail'i hedeflerini yeniden gözden geçirmeye zorladı" ifadelerini kullandı.

İşgal Tehditleri ve Füze Kabiliyeti

21 Haziran itibarıyla İsrail'in hedeflerine ulaşamayacağı anlaşılınca devreye üçüncü taraf aracılar girdi. Laricani, kendi deneyimini paylaşarak, "Ben de Tahran'dan ayrılmam için 12 saatim olduğunu söyleyen bir mesaj aldım. Ancak ben de Netanyahu'ya yakışır bir cevap verdim" şeklinde konuştu.

Savaşın gidişatını değiştiren en önemli unsurun İran'ın gelişmiş füze kabiliyeti ve halkın sarsılmaz desteği olduğunu belirten Laricani, "Netanyahu'nun tüm çabası İran halkını teslim almaya odaklanmıştı, ancak İran'ın füze gücündeki netleşme savaşın seyrini belirlemede etkili oldu" diye ifade etti.

ABD'nin Hava Üssü Saldırısı

ABD'nin Katar'daki hava üssüne gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak Laricani, Amerikalı yetkililerin açıklamalarının aksine, her biri 400 kilogram savaş başlığı taşıyan 6 füzenin ABD üssüne isabet ettiğini savundu. "Ne olduğunu biliyoruz ama bırakın Trump hayalleriyle mutlu olsunlar" dedi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı