Bist 100
10.082,77 1%
DOLAR
32,49 0,06%
EURO
34,88 0,05%
ALTIN
2.423,2 0,01%

İran'ın İsrail'e saldırısına İsrail'den sert yanıt: "Stratejik kabiliyetlerimize zarar vermek istedi"

İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısına İran'dan yanıt geldi. İran, İsrail'e insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi. İsrail Genelkurmay Başkanı, "İran topraklarına bu kadar çok füze ve İHA fırlatılmasına bir yanıt vereceğiz" dedi. İran Dışişleri Bakanı ise İsrail'in muhtemel bir saldırısına sert tepki göstereceklerini belirtti.

Yayın Tarihi: 15.04.2024 21:42
Güncelleme Tarihi: 15.04.2024 21:42

İran'ın İsrail'e saldırısına İsrail'den sert yanıt: "Stratejik kabiliyetlerimize zarar vermek istedi"

İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluğuna düzenlediği saldırıya karşılık olarak geçtiğimiz cumartesi günü İran'dan yanıt geldi. İran, İsrail'e insansız hava araçlarıyla saldırı düzenledi. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Halevi, "İsrail topraklarına bu kadar çok füze ve İHA fırlatılmasına bir yanıt vereceğiz" diyerek, İran'ın saldırısına karşılık verileceğini belirtti. İran'ın hedefinin, İsrail devletinin stratejik kabiliyetlerine zarar vermek olduğunu belirten Halevi, bu durumun daha önce yaşanmamış bir şey olduğunu vurguladı.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı David Cameron da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Cameron, "İran, bölgede gerilimin tırmanmasını istemiyor ancak İsrail rejimi macera ararsa bir sonraki tepkimiz süratli, daha güçlü ve daha kapsamlı olacaktır" dedi. Cameron, İsrail'in İran'a askeri saldırısının endişe verici olduğunu belirterek, İsrail'den karşılık vermemesini istediklerini ifade etti.