Ilgaz Dağı'nda kar yağışı sonrası yüksek kesimler beyaza büründü
Kastamonu ile Çankırı sınırında yer alan ve kış turizminin önemli merkezlerinden olan Ilgaz Dağı, bölgede yaşanan ani soğuma nedeniyle karla kaplandı. Hava sıcaklıklarının eksi dereceye düşmesiyle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.
Etkilenen alanlar
Yağışın etkisiyle Ilgaz Dağı ile Yurduntepe Kayak Merkezi başta olmak üzere, 2 bin 500 rakıma sahip Batı Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek tepeleri olan Küçük Hacet ve Büyük Hacet ile Yaralıgöz Dağı geçidi ve Küre Dağlarında kar etkili oldu.
Gözlemler
Kısa süre içinde yağan karın ardından kentin yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı. Bölgedeki kayak merkezleri ve yüksek rakımlı alanlar, mevsimsel görünüm kazandı.
KASTAMONU İLE ÇANKIRI SINIRINDA BULUNAN VE KIŞ TURİZMİNİN ÖNEMLİ MERKEZLERİNDEN OLAN ILGAZ DAĞI, HAVALARIN ANİ SOĞUMASIYLA BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI.