DOLAR
42,78 -0,22%
EURO
50,22 -0,07%
ALTIN
5.959,32 -0,01%
BITCOIN
3.659.278,31 -0,85%

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türk Polis Teşkilatı'nın 180. Yıl Dönümünü Kutladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Polis Teşkilatı'nın 180. kuruluş yıl dönümü programında konuştu.

Yayın Tarihi: 10.04.2025 14:20
Güncelleme Tarihi: 10.04.2025 14:20

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Türk Polis Teşkilatı'nın 180. Yıl Dönümünü Kutladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Polis Teşkilatı'nın 180. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yemek programında konuşma yaptı. Yerlikaya, Türk Polis Teşkilatı'nın, devletin birliğini ve milletin huzurunu koruma kararlılığında olduğunu vurguladı.

Bakan Yerlikaya, konuşmasında polislerin güven unsuru olduğunu belirterek, Türk milletinin huzurunu Türk Polis Teşkilatı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın sağladığını ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Polis vicdanı olmayanların karşısındadır." sözünü anımsatan Yerlikaya, milletin polisine her zaman güvendiğini kaydetti.

Yerlikaya, Türk Polis Teşkilatı’nın şanlı geçmişinin önemine vurgu yaparak, "Kamu düzeni bir milletin nefesidir. O nefesi her daim yaşatan, sizlersiniz." dedi. Ayrıca, polislerin organize suçlarla mücadeledeki kararlılığını ve yürekle verdikleri mücadeleyi takdir etti.

Yerlikaya, son dönemlerde yaşanan olaylar karşısında emniyet mensuplarının gösterdiği metanet ve kararlılığın, halkın güvenini pekiştirdiğini belirtti. Hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye saygılı bir duruş sergilediklerini ifade etti.

Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş ise, Türk Polis Teşkilatı'nın 1845 yılından bugüne kadar devletin bekası için büyük fedakarlıkla çalıştığını dile getirdi. Demirtaş, teşkilatın kendini yenileyerek daha etkin hizmet sunduğunu ve modern teknoloji kullanımıyla örnek bir emniyet teşkilatı olma yolunda ilerlediğini belirtti.

Programda, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve 15 Temmuz gazisi Turgut Aslan da bir konuşma yaparak teşkilat mensuplarını selamladı.

Türk Polis Teşkilatı'nın 180'inci kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla İçişleri Bakanlığı'nda program...

Türk Polis Teşkilatı'nın 180'inci kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla İçişleri Bakanlığı'nda program düzenlendi. Programa katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet mensupları ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Türk Polis Teşkilatı'nın 180'inci kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla İçişleri Bakanlığı'nda program...

Türk Polis Teşkilatı'nın 180'inci kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla İçişleri Bakanlığı'nda program düzenlendi. Programa katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet mensupları ve aileleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı