Milas Kazıklı ve Bozbük’te ters osmoz ile tuzlu su arıtma tesisi tamamlandı

Milas Kazıklı ve Bozbük mahallelerinde yer altı suyu tuzluluğunu gidermek için kurulan ters osmoz (Reverse Ozmos) arıtma tesisi tamamlanıp hizmete alındı.

Yayın Tarihi: 22.01.2026 15:32
Güncelleme Tarihi: 22.01.2026 15:33

Milas Kazıklı ve Bozbük’te ters osmoz ile tuzlu su arıtma tesisi tamamlandı

Milas'ta Kazıklı ve Bozbük için ters osmoz tesisi tamamlandı

Muğla'nın Milas ilçesi Kazıklı ve Bozbük mahallelerinde, yer altı suyu seviyelerinin düşmesi sonucu ortaya çıkan tuzluluk sorununu gidermek amacıyla inşa edilen tuzlu su arıtma tesisi tamamlandı ve hizmete alındı. Proje, içme suyu kaynaklarına deniz suyu karışmasını engellemeyi ve mahallelerin uzun vadeli su ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.

Tesisin teknolojisi ve kapasitesi

MUSKİ tarafından kurulan tesis, ters osmoz (Reverse Ozmos) teknolojisiyle çalışacak şekilde tasarlandı. MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül tarafından yapılan açıklamada, "Denize yakın konumda bulunan içme suyu kuyularından beslenen ve mevsimsel olarak su seviyesinin düşmesiyle birlikte tuzluluk sorunu yaşayan Milas ilçemizin Kazıklı ve Bozbük mahallelerinin bu sorununu kalıcı olarak çözmek için başlattığımız ters osmoz (tuzlu su arıtma) tesisini tamamladık. Proje kapsamında ters osmoz teknolojisiyle çalışacak içme suyu arıtma tesisimiz bu iki mahalleye yetecek miktarda suyu arıtarak uzun yıllar sorunsuz olarak vatandaşlara hizmet verecek" ifadeleri kullanıldı.

İnceleme ve gelecek adımlar

Tesis, MUSKİ yetkililerinin Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'a yaptığı detaylı sunumun ardından Başkan Aras ve MUSKİ Genel Müdürü Yılmaz Şengül tarafından yerinde incelendi. Başkan Aras, tesisin Milas için hayırlı olmasını diledi ve yeni yatırımlarla içme suyu ve arıtma altyapısını daha da güçlendireceklerini belirtti.

Önemli noktalar: Tesis, Kazıklı ve Bozbük mahallelerinin tuzluluk sorununu hedef alıyor; ters osmoz teknolojisi ile çalışıyor ve MUSKİ tarafından işletilecek.

MİLAS KAZIKLI VE BOZBÜK ‘TUZLU SU ARITMA TESİSİ’ TAMAMLANDI

MİLAS KAZIKLI VE BOZBÜK ‘TUZLU SU ARITMA TESİSİ’ TAMAMLANDI

MİLAS KAZIKLI VE BOZBÜK ‘TUZLU SU ARITMA TESİSİ’ TAMAMLANDI

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.