Hisarcık’ta halk ekmek fabrikası için ilk kazma vuruldu

Hisarcık’ta belediye tarafından yapılacak Halk Ekmek Fabrikası için hafriyat başladı; Başkan Mustafa Demirtaş, yılsonuna kadar üretim hedeflediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 26.06.2026 11:41
Güncelleme Tarihi: 26.06.2026 11:41

Hisarcık’ta halk ekmek fabrikası için ilk kazma vuruldu

Hisarcık’ta halk ekmek fabrikası için ilk kazma vuruldu

Hafriyat çalışmaları başladı, inşaat süreci resmen başladı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde belediye tarafından planlanan Halk Ekmek Fabrikası projesinde ilk somut adım atıldı. Fabrika sahasında hafriyat çalışmalarının başlamasıyla iş makineleri alana indi ve hazırlık çalışmaları yürütülüyor.

Hisarcık Belediye Başkanı Mustafa Demirtaş proje alanında yaptığı incelemelerin ardından tesisin ilçe için önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. Demirtaş, vatandaşların daha kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı ekmeğe ulaşabilmesi amacıyla başlatılan projenin onay süreçlerinin tamamlanmasının ardından inşaat çalışmalarının resmen başladığını belirtti.

Başkan Demirtaş, yılsonuna kadar üretime başlamayı hedeflediklerini ifade ederek kurulacak tesisin yüksek kapasitesi ve son teknoloji üretim sistemleriyle yalnızca Hisarcık’ın değil, çevre bölgelerin de ihtiyaçlarına cevap verebilecek düzeyde olacağını söyledi.

Projenin modern altyapısı, hijyenik üretim standartları ve ekonomik katkısı öne çıkarılıyor. Demirtaş, yatırımın hem vatandaş bütçesine doğrudan destek sağlayacağını hem de bölgesel ölçekte hizmet verecek bir üretim merkezi niteliği taşıyacağını kaydetti.

Hafriyat ve zemin hazırlıklarının tamamlanmasının ardından yapılacak olan yapı inşaatı ile tesisin üretime geçme süreci takip edilecek; yetkililer, planlanan takvime uygun ilerleyecek çalışmaları yakından izleyeceklerini bildirdi.

HİSARCIK’TA HALK EKMEK FABRİKASI İÇİN İLK KAZMA VURULDU

HİSARCIK’TA HALK EKMEK FABRİKASI İÇİN İLK KAZMA VURULDU

HİSARCIK’TA HALK EKMEK FABRİKASI İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.