Hakkari ve Bitlis'te Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırılar protesto edildi
İsrail ablukasını kırmak ve insani yardım ulaştırmak amacıyla Gazze'ye doğru yol alan Küresel Sumud Filosu'na yapılan saldırılar, Hakkari ve Bitlis'te düzenlenen etkinliklerle protesto edildi. Eylemler, İHH İnsani Yardım Vakfı temsilciliğinin organizasyonunda gerçekleştirildi.
Hakkari'deki protesto
İHH İnsani Yardım Vakfı Hakkari Şube Başkanlığı öncülüğünde Bulvar Caddesi'nde toplanan katılımcılar, tekbirler getirip sloganlar attı ve "Sumud yalnız değildir", "Susmak ortak olmaktır" yazılı dövizler taşıdı. Grup, İsrail'in Gazze'ye ve Küresel Sumud Filosu'na yönelik saldırılarını tepki gösterdi.
İHH İnsani Yardım Vakfı Hakkari Şube Başkanı İsa Erkaya, yaptığı konuşmada İsrail'in saldırılarını eleştirdi ve şu ifadeleri kullandı: "Müdahale edilen teknelerin mürettebatı derhal ve koşulsuz serbest bırakılmalı. İsrail bu insanların güvenliğinden sorumlu tutulmalıdır. Gazze'de kadınlar, çocuklar ve masum siviller ölüme sürüklenmektedir. Bu insani felaketi kırmak için barışçıl dayanışma yolculuğuna çıkan Sumud Filosu'na yönelik saldırılar, insanlığın ortak vicdanına yapılmış bir saldırıdır. Hakkari'den haykırıyoruz, İsrail’in saldırıları derhal son bulmalıdır. Alıkonulan gemiler ve gönüllüler serbest bırakılmalıdır."
Bitlis'te program ve çağrılar
Bitlis'in Güroymak ilçesinde İHH İnsani Yardım Vakfı temsilciliği tarafından Mehmet Selim Özmen Camisi'nde bir program düzenlendi. Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Gazze halkı ile Küresel Sumud Filosu'nda yer alanlar için dualar edildi.
İHH İnsani Yardım Vakfı Güroymak Temsilcisi Bahtiyar Yoldaş, konuşmasında Müslümanların sorumluluklarına vurgu yaparak, "Oradaki kardeşlerimiz açlığa, susuzluğa, bombalamalara, kuşatmaya rağmen dimdik ayakta duruyorsa bizler de burada rehavete kapılmayacağız. Müslümanların Gazze için bilinçli hareket etmesi, dualarını eksik etmemesi ve yardımlarını artırması gerekiyor." dedi.
Her iki kentteki organizasyonlar, saldırıların durdurulması ve alıkonulanların serbest bırakılması talebiyle son buldu; katılımcılar barışçıl dayanışma çağrılarını yineledi.
Hakkari'de İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Hakkari Şube Başkanlığı öncülüğünde Bulvar Caddesi'nde bir araya gelen katılımcılar, İsrail'in Gazze'ye ve Küresel Sumud Filosu'na düzenlediği saldırıları protesto etti.