Güney Afrika'da Banka Soygununa Kalkan Çatışma: 8 Ölü

Cape Town'da bir banka para nakil aracını soymaya çalışan 8 kişi polisle girdiği çatışmada hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 07.08.2024 20:01
Güncelleme Tarihi: 07.08.2024 20:01

Güney Afrika'da Banka Soygununa Kalkan Çatışma: 8 Ölü

Kapstadt'taki Banka Soygunu Girişimi

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town kentinde, bir bankaya ait para nakil aracını soymaya çalışan silahlı grup ile polis arasında meydana gelen çatışmada 8 kişi yaşamını yitirdi. Olay, Khayelitsha adlı gecekondu mahallesi yakınlarında gerçekleşti.

Çatışmanın Detayları

Yerel polis yetkililerinden alınan bilgilere göre, para nakil aracını soymaya çalışan çeteye yönelik bir operasyon düzenlendi. Operasyonda, karşı tarafa ateş açan 8 çete üyesi vurularak öldürülürken, 5 kişi gözaltına alındı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon sırasında, çetenin elindeki 11 tüfek, 2 tabanca ve yüksek miktarda patlayıcı malzeme de polis tarafından ele geçirildi.

Siyasi Tartışmalar ve Güvenlik Durumu

Olayla ilgili olarak, bir milletvekilinin operasyon bölgesinde bulunduğu iddiaları tartışmalara yol açtı. Polis Bakanı Senzo Mchunu, siyasetçilerin polis operasyonlarına müdahale etmemesi gerektiğini vurguladı. Ülke genelinde yürütülen son operasyonlar çerçevesinde ise, 14 binden fazla şüpheli gözaltına alındı.

Güney Afrika'da Suç Oranları

Güney Afrika, dünyadaki en yüksek suç oranlarına sahip ülkelerden biri olarak biliniyor. Resmi verilere göre, geçen yıl 27 binden fazla kişi cinayet sonucu yaşamını yitirmiş; 16 binden fazla adam kaçırma, 216 binin üzerinde soygun ve 53 bin tecavüz ile cinsel saldırı vakası kayıtlara geçirilmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı