Festolive Edremit zeytinyağı kültürünü büyütmeyi amaçlıyor
Edremit Ticaret Odası öncülüğünde düzenlenen Festolive Edremit Zeytinyağı Tadım Festivali bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek. Organizasyon, 10 Ekim Cumartesi günü Güre Sahili'nde yapılacak ana etkinlikle hem bölgenin zeytin ve zeytinyağı mirasını tanıtmayı hem de katılımcılar için unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.
Büyük tadım etkinliği:
Festivalde planlanan en dikkat çekici organizasyon, 13 bin kişinin aynı anda zeytinyağı tadacağı toplu etkinlik. Edremit Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, Edremit Ticaret Odası ile Edremit Ticaret Borsası iş birliğiyle yapılan hazırlıkların sürdüğünü belirterek bunun daha önce Türkiye'de ve dünyada denenmemiş bir girişim olduğunu ifade etti. Çetin, bölge halkı ve ziyaretçilere festivale katılma çağrısında bulunuyor ve etkinliğin hem yerel üreticilere hem de zeytinyağı kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlamasını beklediklerini söyledi.
Bin yaşındaki ağaçtan özel hasat:
Festival kapsamında düzenlenecek ikinci önemli etkinlik ise Havran ilçesindeki bin yaşındaki zeytin ağacının hasadı olacak. Toplanan zeytinler bekletilmeden sıkılacak ve elde edilen zeytinyağı aynı gün katılımcılarla birlikte tadılacak. Ahmet Çetin, kadim ağaçtan doğrudan elde edilen ürünün paylaşılmasının festivalin simgesel ve kültürel değerini artıracağını vurguladı.
Organizatörler, Festolive Edremit'in bölgenin zeytinyağı kültürünü geniş kitlelere anlatmasını hedefliyor. Edremit Ticaret Odası ve Edremit Ticaret Borsası iş birliğiyle düzenlenen festivale, dünya rekoru denemesine katılmak ve bin yıllık ağacın ürününü tatmak isteyen herkes davet edildi.
EDREMİT TİCARET ODASI BAŞKANI AHMET ÇETİN, BU YIL ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENECEK FESTOLİVE EDREMİT ZEYTİNYAĞI TADIM FESTİVALİ'NDE 13 BİN KİŞİNİN KATILIMIYLA ZEYTİNYAĞI TADIMI GERÇEKLEŞTİREREK DÜNYA REKORU KIRMAYI HEDEFLEDİKLERİNİ AÇIKLADI