Güneş'ten yeni adım: üç mahalleye ilişkin imar planı İBB komisyonlarında

Murat Güneş, Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan imar planlarının İBB komisyonlarında olduğunu, eylülde meclise taşınmasının hedeflendiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 27.07.2026 10:08
Güncelleme Tarihi: 27.07.2026 10:08

Güneş'ten yeni adım: üç mahalleye ilişkin imar planı İBB komisyonlarında

basınla buluşma ve gündem:

Ataşehir Belediyesi, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü kapsamında ilçede görev yapan yerel basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Programa Ataşehir Belediye Başkanvekili Murat Güneş, Başkan Yardımcısı Aytekin Şahin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Önder Kelkitli ile çok sayıda yerel basın temsilcisi katıldı. Toplantıda, yerel basının çalışma şartları, ilçede devam eden projeler ve planlanan yatırımlar ele alındı.

üç mahallenin imar planına ilişkin açıklama:

Toplantıda soruları yanıtlayan Başkanvekili Murat Güneş, yıllardır çözüm bekleyen Yeni Çamlıca, Mevlana ve Mimar Sinan mahallelerinin imar planlarına ilişkin önemli bir gelişmeyi paylaştı. Güneş, planların şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi komisyonlarında görüşüldüğünü belirterek, 'Vatandaşlarımız şunu gönül rahatlığıyla bilsinler; üç mahallemizin sorunu şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi komisyonlarında görüşülüyor. İnşallah yetiştirebilirsek eylül ayında meclisten çıkarmayı hedefliyoruz' ifadelerini kullandı.

Toplantıda ayrıca Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahallelerine ilişkin planlarla ilgili teknik hazırlıkların sürdüğü ve ağustos ayının ilk ya da ikinci haftasında mahalle sakinleriyle bilgilendirme toplantıları düzenleneceği duyuruldu.

sağlık, park ve kent yaşamı yatırımları:

Başkanvekili Güneş, Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel'in vizyon projelerinin kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Atatürk Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Mustafa Saffet Tıp Merkezi'nin tüm hazırlıklarının tamamlandığını ve Sağlık Bakanlığı onaylarının alınmasının ardından ağustos ayında hizmete açılmasının planlandığını açıkladı.

Kent yaşamını güçlendiren adımlara da değinen Güneş, Atatürk Müzesi ve Kütüphanesi'nin vatandaşlardan yoğun ilgi gördüğünü, son iki yılda 27 parkın tamamen yenilendiğini ve 3 yeni parkın Ataşehir'e kazandırıldığını hatırlattı. Yaklaşık 74 bin metrekarelik yeşil alanda yenileme çalışması gerçekleştirildiğini, yaz boyunca parklarda çocuk şenlikleri ve müzik etkinlikleri düzenleyerek aileleri sosyal yaşamla buluşturmayı sürdürdüklerini ifade etti.

sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar:

Sokak hayvanlarına yönelik projeler hakkında da bilgi veren Güneş, toplam 3 bin 120 metrekare kullanım alanına sahip, aynı anda 240 sahipsiz köpeğe hizmet verebilecek doğal yaşam alanının hizmete açıldığını belirtti. Ayrıca Maltepe Belediyesi ile ortak yürütülen doğal yaşam alanı projesi için hazırlıkların sürdüğünü ve hedeflerinin hayvanların doğal ortamlarında güvenli ve sağlıklı şartlarda yaşamasını sağlamak olduğunu söyledi.

Program, basın mensuplarının görüş ve önerilerinin alınması ve karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi. Başkanvekili Murat Güneş, konuşmasının sonunda tüm gazetecilerin 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü'nü kutlayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ, 24 TEMMUZ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE GÜNÜ DOLAYISIYLA İLÇEDE GÖREV YAPAN...

ATAŞEHİR BELEDİYESİ, 24 TEMMUZ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE GÜNÜ DOLAYISIYLA İLÇEDE GÖREV YAPAN YEREL BASIN MENSUPLARINI KAHVALTI PROGRAMINDA AĞIRLADI.

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.