Gümüşhane'de kar tatili sokakları çocuk neşesine dönüştürdü
Valiliğin açıklaması sonrası çocuklar mahalle yokuşlarında buluştu
Gümüşhane Valiliği tarafından olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların bugün öğleden sonra ve cuma günü tatil edildiğinin açıklanmasının ardından kentte farklı görüntüler oluştu. Kar yağışını fırsat bilen çocuklar, mahalle aralarındaki yokuşlarda poşet ve kızaklarla kayarak vakit geçirdi.
Çocukların büyük kısmı, evlerinin yakınındaki eğimli sokakları oyun alanına çevirdi. Bazı gruplar kartopu oynarken, aileler de çocuklarının anlarını cep telefonlarıyla kaydetti. Kent genelinde karla kaplı manzara, renkli ve neşeli görüntülere sahne oldu.
Arif Taha Muş (13) durumu şöyle anlattı: "Sabah uyandığımda kar çok yağıyordu tatil olmamıştı ama öğleden sonra tatil olduğunu duyduğumda çok sevindim. Daha sonra cuma gününün de tatil olduğunu duyunca havalara uçtuk. Şimdi burada kaymaya başladık. Çok eğleniyoruz herkesi buraya bekliyoruz."
Miraç Efe (9) ise, "Sabah babam kar yağdığını söyledi, görünce çok mutlu oldum okula gittim. Öğlene kadar ders işledik sonra tatil olduğunu öğrendik havalara uçuştuk. Daha sonra kartopu oynadık çok eğlendik" diye konuştu.
Emirhan Akhan (11) da, "Kar tatili oldu çok mutluyuz biz de buraya kaymaya geldik. Arkadaşlarımla birlikte çok eğleniyoruz" ifadelerini kullandı.
Yerel ölçekte kısa süreli tatiller, çocuklar için açık alanda oyun ve sosyal etkileşim fırsatı sunarken, ailelerin de anı kayıt altına aldığı gözlendi. Gümüşhane'deki kar yağışıyla ortaya çıkan bu günlük değişim, kentin sokaklarına canlılık getirdi.
GÜMÜŞHANE’DE KAR TATİLİ ÇOCUKLARA EĞLENCE OLDU.