Gülistan Ovası gelinciklerle kırmızıya büründü

Bitlis'in Adilcevaz'daki Gülistan Ovası, yaz gelincikleri ve Süphan Dağı'nın kar örtüsüyle fotoğrafçıların uğrak noktası oldu.

Yayın Tarihi: 19.06.2026 10:17
Güncelleme Tarihi: 19.06.2026 10:29

Gülistan Ovası gelinciklerle kırmızıya büründü

Gülistan Ovası gelinciklerle kırmızıya büründü

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki Gülistan Ovası, yaz gelincikleriyle kırmızıya bürünerek ziyaretçilere kartpostallık manzaralar sundu. Süphan Dağının zirvesinde yer yer kar örtüsünün korunması, ovadaki kırmızı gelincik tarlalarıyla birleşince görsel bir bütünlük ortaya çıkardı. Günün farklı saatlerinde oluşan ışık oyunları, manzaranın etkisini artırıyor.

Doğa ve fotoğrafçılar

Ovada oluşan renk armonisi, hem gezginlerin hem de doğa fotoğrafçılarının ilgisini çekiyor. Fotoğrafçılar, kırmızı gelincik tarlaları ile Süphan Dağı'nın ihtişamını aynı karede yakalamak için bölgeye geliyor ve değişen ışık koşullarını değerlendiriyor.

Ziyaretçilerin gözlemleri

Arkadaşlarıyla Gülistan Ovası'na giden doğa fotoğrafçısı Şahin Şerefoğlu, "Bugün Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Gülistan Ovası’nda çok güzel bir gelincik tarlasıyla beraber Süphan Dağı’nın eteklerinde çok güzel manzaralar yakaladık. Doğa severler ve fotoğrafçılar olarak geldik çok güzel fotoğraflar çektik" dedi.

Akademisyen ve doğa fotoğrafçısı Veysel Akşahin ise, "Türkiye’nin üçüncü yüksek dağının eteklerindeyiz. Çevresindeki karlarla birlikte muhteşem duruyor. Bizde fotoğrafçılar olarak buraya geldik. Hem gelincikleri çekiyoruz, hem de arkasındaki o karlı ve muhteşem manzarasıyla Süphan Dağı’nı fotoğrafladık" diye konuştu.

BİTLİS’İN ADİLCEVAZ İLÇESİNDE BULUNAN GÜLİSTAN OVASI, AÇAN GELİNCİK ÇİÇEKLERİYLE ADETA KIRMIZI BİR...

BİTLİS’İN ADİLCEVAZ İLÇESİNDE BULUNAN GÜLİSTAN OVASI, AÇAN GELİNCİK ÇİÇEKLERİYLE ADETA KIRMIZI BİR ÖRTÜYE BÜRÜNÜRKEN, ORTAYA ÇIKAN EŞSİZ MANZARA DOĞA TUTKUNLARI VE FOTOĞRAFÇILARIN İLGİSİNİ ÇEKİYOR.

BİTLİS’İN ADİLCEVAZ İLÇESİNDE BULUNAN GÜLİSTAN OVASI, AÇAN GELİNCİK ÇİÇEKLERİYLE ADETA KIRMIZI BİR...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.