Türk Mutfağı Haftası Etkinliği
Orta Amerika'nın gözde ülkelerinden biri olan Guatemala'da, Türk mutfağından lezzetler tanıtıldı. Etkinlik, Türkiye’nin Guatemala Büyükelçiliği ile Guatemala Eğitim ve Verimlilik Teknik Enstitüsü (INTECAP) işbirliğiyle düzenlendi.
Açılış Konuşması
Etkinliğin açılışında konuşan Türkiye’nin Guatemala Büyükelçisi Beliz Celasin Rende, Türk mutfağının eşsiz zenginliğine dikkat çekti. Rende, Türk mutfağının çeşitli ve tarihi geçmişine dair bilgiler verdi.
Atölye Çalışmaları
Türk Mutfağı Haftası süresince, INTECAP Gastronomi Bölümü'nde eğitim gören 25 aşçılık öğrencisine özel atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Büyükelçilik aşçısının rehberliğinde öğrenciler, üç gruba ayrılarak klasik Türk mutfağından tarifleri uygulamalı olarak hazırlayıp sundular.
Katılımcıların Memnuniyeti
Atölye sonunda, katılımcılar ve öğrenciler etkinlikten duydukları memnuniyeti ve tadımını yaptıkları geleneksel Türk lezzetleri üzerindeki beğenilerini dile getirdiler. Bu etkinlik, Türk mutfağının uluslararası alanda tanıtılmasına önemli bir katkı sağladı.
Orta Amerika ülkesi Guatemala'da, Türk mutfağından lezzetler tanıtıldı. Türkiye'nin Guatemala Büyükelçiliği ile Guatemala Eğitim ve Verimlilik Teknik Enstitüsü (INTECAP) işbirliğinde "Türk Mutfağının Klasikleri" temalı atölye çalışması düzenlendi. Türkiye’nin Guatemala Büyükelçisi Beliz Celasin Rende (sağ 2), INTECAP binasında düzenlenen etkinliğe katıldı.
Orta Amerika ülkesi Guatemala'da, Türk mutfağından lezzetler tanıtıldı. Türkiye'nin Guatemala Büyükelçiliği ile Guatemala Eğitim ve Verimlilik Teknik Enstitüsü (INTECAP) işbirliğinde "Türk Mutfağının Klasikleri" temalı atölye çalışması düzenlendi. Türkiye’nin Guatemala Büyükelçisi Beliz Celasin Rende (sağ 2), INTECAP binasında düzenlenen etkinliğe katıldı.