DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.856.262,27 -0,27%

Growtech Tarım Fuarı Antalya'da 23. Kez Kapılarını Açıyor

Antalya'da 20-23 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Growtech, 125'ten fazla ülkeden katılımcıyı buluşturacak.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 11:35
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 11:35

Growtech Tarım Fuarı Antalya'da 23. Kez Kapılarını Açıyor

Tarım Fuarı Growtech'te Yabancı Katılımcı Rekoru

20-23 Kasım tarihleri arasında Antalya ANFAŞ Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Growtech Tarım Fuarı, 23. yılını kutluyor. Fuarın direktörü Engin Er, bu yıl yabancı katılımcı sayısında rekor seviyelere ulaştıklarını belirterek, "125'ten fazla ülkeden ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Katılımcılarımızın yüzde 40'ı yurt dışından geliyor" dedi.

Küresel Tarım Sektörü Buluşması

Engin Er, fuarın örtü altı tarım sektöründeki ulusal ve uluslararası firmaları bir araya getirerek sektör başarısını artırmayı amaçladığını ifade etti. "Antalya'yı küresel tarım sektörünün önemli buluşma noktalarından biri haline getirmeye çalışıyoruz" diyen Er, dünyanın önde gelen sektör liderlerini burada toplamak istediklerini vurguladı.

Öne Çıkan Katılımcılar

Bu yıl, Almanya, Hollanda, İspanya ve Kore gibi tarım sektöründe öncü ülkelerin pavilyonları, fuarda yer alacak. Ayrıca, Çin, geçen yıl gösterdiği yoğun ilginin üzerine çıkarak, 97 firmasıyla katılacak. Bu yıl Hindistan pavilyonu da ilk kez fuarda yer alacak.

Ödül Töreni ve Sergiler

Fuar kapsamında Sera Konstrüksiyon, Donanım ve Ekipman Üreticileri ve İhracatçıları Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Bizcanlı, organizasyonun 2000 yılında yerel bir etkinlik olarak başladığını ve günümüzde tarım sektörünün en büyük küresel buluşma noktalarından biri haline geldiğini aktardı. Ayrıca, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle "ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri" programı da düzenlenecek.

Fuar, seracılık, sulama sistemleri, tohumculuk, bitki besleme ve koruma alanlarında eğitim ve işbirliği fırsatları sunacak.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı