Bist 100
10.163,78 0%
DOLAR
32,22 0,15%
EURO
35,12 0,05%
ALTIN
2.457,38 0,08%

Google beğenilen özelliği Android'lere getiriyor

Akıllı telefonlarımızda yüklü olan ve en çok kullandığımız uygulama mağazalarından olan Google Play’den kullanıcılarına iyi bir haber geldi. İşte detaylar…

Yayın Tarihi: 09.03.2024 14:48
Güncelleme Tarihi: 09.03.2024 14:48

Google beğenilen özelliği Android'lere getiriyor

Dünya üzerinden en fazla kullanıcısı olan Google Play uygulamasına yeni bir özellik daha geliyor. Detaylar haberimizde…

hülya

GOOGLE, İOS'UN SEVİLEN ÖZELLİĞİNİ ANDROİD'E GETİRİYOR

Google, popüler iOS özelliklerinden birini Play Store güncellemesiyle Android’e getiriyor. Yeni özellik, Google Play uygulama mağazasının beta sürümünü kullananların kullanımına sunuldu.

Google Play Store'dan birden fazla uygulama indirdiğinizde, Android telefonunuz bu uygulamaları indirme sırasına koyar ve bir uygulamanın indirilmesi tamamlanana kadar başka bir uygulamayı indirmeye başlamaz. Yeni bir rapora göre bu durum bir sonraki Play Store güncellemesiyle değişecek.

AYNI ANDA BİRDEN FAZLA UYGULAMA İNDİRİLEBİLECEK

Yan yana uygulama yükleme özelliği Google Play Store 40.0.13 sürümünde görüldü. Bu özellik varsayılan olarak aynı anda iki uygulamayı indirecek şekilde yapılandırılmıştır ancak bu sınır beşe kadar artırılabilir. Ancak bu özelliğin aynı anda birden fazla uygulamayı güncellemek için kullanılamayacağını da belirtmek gerekiyor.

Bu özellik özellikle sık sık cihaz değiştiren veya düzenli olarak yeni uygulamalar keşfetmeyi seven kullanıcılar için faydalı olacaktır. Google'ın bu özelliği gelecekteki güncellemeleri içerecek şekilde genişletip genişletmeyeceği belli değil. Buna karşılık, bir iPhone'a aynı anda birden fazla uygulama indirilebilir ve App Store'daki Tüm Uygulamaları Güncelle seçeneği kullanılarak birden fazla uygulama aynı anda güncellenebilir.