Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

OpenAI askeri uygulamalara izin vermek için politika değiştiriyor!

Yapay zekâ teknolojisinin lokomotifi ve ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI, askeri uygulamalara izin vermek için politika değişikliğine gideceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 13.01.2024 16:14
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 16:14

OpenAI askeri uygulamalara izin vermek için politika değiştiriyor!

OpenAI, kullanım politikasında yaptığı duyurulmamış bir güncellemeyle teknolojilerinin askeri uygulamalarına kapı açtı. Politika daha önce ürünlerinin "askeri ve savaş" amacıyla kullanılmasını yasaklarken, bu tanımlamaya son verildi ve şirket, artık askeri kullanımlara açık olduğunu kabul etti.

OpenAI temsilcisi Niko Felix, silah geliştirme ve kullanma konusunda hâlâ genel bir yasak olduğunu söyledi. Ayrıca, bu düzenlemenin farklı alanlarda da işe yarayabileceği düşünülüyor. OpenAI'nin GPT platformları, örneğin bir bölgenin su altyapısına ilişkin onlarca yıllık dokümantasyonu özetlemek isteyen ordu mühendislerinin çok işine yarayabileceği öngörülüyor.

openaı

OPENAI ASKERİ MÜŞTERİLERE HİZMET VEREBİLECEK

Öte yandan, hükümet ve ordunun geliriyle yapay zekâ teknolojisini nasıl tanımlayacakları ve yönlendirecekleri henüz bilinmiyor.

Bununla birlikte, OpenAI'nin yasaklanmış kullanımlarından "askeri ve savaş" ifadesinin tamamen çıkarılması, şirketin en azından askeri müşterilere hizmet vermeye açık olduğunu gösteriyor.