Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

NASA’dan açıklama: ‘SpaceX’te uyuşturucu kullanıldığına dair bir kanıt yok’

NASA, Elon Musk'ın SpaceX şirketinde uyuşturucu kullanıldığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 13.01.2024 15:31
Güncelleme Tarihi: 13.01.2024 15:31

NASA’dan açıklama: ‘SpaceX’te uyuşturucu kullanıldığına dair bir kanıt yok’

NASA SpaceX’te uyuşturucu kullanıldığına ilişkin açıklama yaptı. Ajans, yaptığı açıklamada, " SpaceX'in uyuşturucu ve alkolden arındırılmış işgücü düzenlemelerini nasıl ele aldığına dair uyumsuzluk kanıtına sahip değildir. Ticari ortaklarımızın bu görevleri yerine getirirken ve Amerikan halkına sundukları hizmetlerde tüm işyeri güvenliği gerekliliklerini karşılamalarını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Açıklama, Musk'ın LSD, kokain ve extacy dahil olmak üzere yasadışı uyuşturucu kullandığını iddia eden Wall Street Journal haberinin ardından geldi. Journal ayrıca SpaceX yöneticilerinin 2017 yılında yapılan bir toplantı sırasında milyarderin uyuşturucu kullandığından endişe ettiklerini de paylaşmıştı.

elon musk

MUSK, NASA’NIN TALEP ETTİĞİ TESTLERİ KABUL ETTİ

Musk, 3 yıl boyunca yapılan rastgele testlerde vücudunda düşük miktarda bile uyuşturucu bulunmadığını söyleyerek iddialara yanıt verdi. Tesla CEO'su, Joe Rogan ile yaptığı bir podcast'te uyuşturucu kullandıktan sonra NASA'nın talebi üzerine testleri kabul ettiğini söyledi.

Bu hafta başında, iddiaların ardından Musk'ın hükümet güvenlik izninin tehlikeye girebileceği yönünde spekülasyonlar yapılmıştı.

Fox Business muhabiri Charles Gasparino X'te yaptığı açıklamada kaynakların "Musk'ın güvenlik izni uyuşturucu kullanımı iddialarının ardından Dept of Defense tarafından gözden geçirilecek" iddiasında bulunduğunu söyledi.