Göksu Travertenleri, Giresun Dereli’de turizmde büyüyor: Ziyaretçi sayısı 3 yılda 1 milyonu aştı

Giresun Dereli’deki Göksu Travertenleri, 2022’de açılmasından bu yana 3 yılda 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırladı; 2026 yürüyüş yolu ve yeni yatırımlarla turizm geliştiriliyor.

Yayın Tarihi: 18.11.2025 09:48
Güncelleme Tarihi: 18.11.2025 09:48

Göksu Travertenleri, Giresun Dereli’de turizmde büyüyor: Ziyaretçi sayısı 3 yılda 1 milyonu aştı

Göksu Travertenleri turizme katkısını artırıyor

Karadeniz’in "Pamukkalesi" olarak anılan Göksu Travertenleri, Giresun’un Dereli ilçesi Pınarlar köyünde yer alıyor. Giresun Valiliği İl Özel İdaresi tarafından 2020 yılında başlatılan çalışmalar sonucunda alan 2022 yılında ziyarete açıldı ve turkuaz renkli teras göletleriyle dikkat çekiyor.

Ziyaretçi sayısında hızlı artış

Göksu Travertenleri, açıldığı günden bu yana turizm açısından önemini düzenli olarak artırdı. Giresun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tolga Erener bölgede yürütülen çalışmalar ve ziyaretçi istatistikleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

"Gerçekten çok büyük bir beğeni topluyor. Türkiye’yi bırakın, yurtdışından da insanlar gelip ‘küçük Pamukkale’ diyorlar. Yılda 300 binden fazla ziyaretçi alan Göksu Travertenleri açıldığı günden beri 3 yılda toplam 1 milyona yakın ziyaretçimiz oldu. Bu yıl ise 350 bin civarında ziyaretçi geldi ve sayılar bizi memnun ediyor. Travertenlerde yaşanan yoğunlukla birlikte otopark sorunlarını da Devlet Su İşleri ile yaptığımız çalışmalar sayesinde geniş otopark alanları oluşturarak çözüyoruz."

Yeni yatırımlar ve projeler

Erener, Göksu Travertenleri ile çevresindeki turizm potansiyelini artırmak amacıyla planlanan projelere dikkat çekti. Yapılan açıklamaya göre, bölgeye yönelik altyapı ve hizmet yatırımları sürüyor; bugüne kadar yapılan yatırımların tutarı 20 milyon TL’yi geçen seviyede.

Planlanan projeler arasında Göksu Travertenleri ile Mavi Göl arasında bir yürüyüş yolu yer alıyor. Erener, "Mavi Göl ile Göksu Travertenleri arasında planlanan yürüyüş yolu projesi 2026 yılında hizmete açmayı planlıyoruz. Dere güzergahı boyunca insanların yürüyebileceği, dinlenebileceği, çay içebileceği Hobit evleri yer aldığı bir proje hazırladık. Hem Mavi Göl hem de Göksu Travertenleri yürüyerek ziyaret edilebilecek" dedi.

Doğal dengenin korunmasına vurgu

Göksu Travertenleri ve çevresinin korunmasına ilişkin yaklaşım da metinde öne çıkıyor. Erener, bölgenin betonlaşmasına karşı olduklarını ve turizmi geliştirirken coğrafyanın bakirliğini korumaya öncelik verdiklerini belirtti:

"Burası Türkiye’nin en bakir ve en güzel coğrafyalarından biri. Hem bakir kalmasını sağlayacak hem de turizme açacak yatırımlar yapıyoruz. Konaklama açısından büyük projelerimiz olacak ama doğayı bozmadan ilerleyeceğiz. Giresun, kısa mesafelerde yayla, deniz ve doğal güzelliklere erişim sunan eşsiz bir bölgedir. Bu da turizm açısında bir avantajdır diye düşünüyorum."

Sonuç: Göksu Travertenleri, açıldığı 2022 yılından bu yana hızla büyüyen ziyaretçi sayıları, planlanan yürüyüş yolu ve konaklama-yeme içme yatırımlarıyla Giresun’un turizm değerini güçlendiriyor. Yerel yönetim çalışmaları ve altyapı düzenlemeleriyle bölgenin erişilebilirliği artırılmaya devam ediyor.

GİRESUN'UN DERELİ İLÇESİNDE BULUNAN VE TURKUAZ RENKLİ GÖLETLERİYLE DİKKAT ÇEKEN GÖKSU...

GİRESUN'UN DERELİ İLÇESİNDE BULUNAN VE TURKUAZ RENKLİ GÖLETLERİYLE DİKKAT ÇEKEN GÖKSU TRAVERTENLERİ, TURİZMDEKİ ÖNEMİNİ HER GEÇEN YIL ARTIRIYOR.

GİRESUN'UN DERELİ İLÇESİNDE BULUNAN VE TURKUAZ RENKLİ GÖLETLERİYLE DİKKAT ÇEKEN GÖKSU...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.