Gercüş’te yamaçtan kopan kaya elektrik direğine çarptı, muhtemel felaket önlendi

Gercüş’te Aydınlı Mağaralı köyünde yamaçtan kopan kaya elektrik direğine çarparak durdu; ekiplerin 4 saatlik çalışmasıyla hat onarıldı ve köye yeniden elektrik verildi.

Yayın Tarihi: 29.01.2026 10:30
Güncelleme Tarihi: 29.01.2026 10:30

Gercüş’te yamaçtan kopan kaya elektrik direğine çarptı, muhtemel felaket önlendi

Gercüş’te yamaçtan kopan kaya elektrik direğine çarptı, muhtemel felaket önlendi

Batman’ın Gercüş ilçesi Aydınlı Mağaralı köyünde gece saatlerinde yamaçtan kopan büyük bir kaya, yerleşim alanındaki bir elektrik direğine çarparak durdu.

Olay ve müdahale

Köy sakinleri büyük bir gürültü duyunca sesin geldiği yöne koştu ve kayanın elektrik direğine çarptığını fark etti. Çarpmanın etkisiyle elektrik telleri koptu, ancak direğin kayanın ilerlemesini durdurması muhtemel bir felaketi önledi.

Durumun bildirilmesi üzerine ekipler bölgeye sevk edildi. Karanlık ve tehlikeli arazi koşullarında yürütülen çalışmayla, kopan tellerin yenilenmesi ve hattın güvenli hale getirilmesi için 4 saat süren onarım gerçekleştirildi ve köye yeniden elektrik verildi.

Köy sakinlerinin ifadeleri

Köy sakinleri, büyük bir gürültü duyduklarını ve hemen sesin geldiği yöne gittiklerini belirterek, durumu görür görmez ekiplere haber verdiklerini ifade etti.

BATMAN'IN GERCÜŞ İLÇESİ AYDINLI MAĞARALI KÖYÜNDE YAMAÇTAN KOPAN DEV BİR KAYA, YERLEŞİM YERİNDEKİ...

BATMAN'IN GERCÜŞ İLÇESİ AYDINLI MAĞARALI KÖYÜNDE YAMAÇTAN KOPAN DEV BİR KAYA, YERLEŞİM YERİNDEKİ ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPARAK DURABİLDİ.

BATMAN'IN GERCÜŞ İLÇESİ AYDINLI MAĞARALI KÖYÜNDE YAMAÇTAN KOPAN DEV BİR KAYA, YERLEŞİM YERİNDEKİ...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.