Gaziantep'te iştirak çalışanlarına örnek grup hayat sigortası modeli
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş. arasında belediye iştiraklerinde görev yapan personeli kapsayan grup hayat sigortası sözleşmesi imzalandı. İmza töreni, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti ve protokol, 1 yıl süreyle geçerli olacak şekilde uygulamaya alındı. Sözleşme ile önceki dönemde uygulanan sigorta kapsamı genişletilirken teminat limitleri artırıldı; uygulamanın ayrıca sigorta bilincinin yaygınlaşmasına katkı sağlaması hedefleniyor.
sözleşmenin kapsamı ve yenilikleri:
Anlaşma, kent hizmetleri için gece gündüz görev yapan ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iştiraklerde çalışan personeli doğrudan kapsıyor. Protokol kapsamında çalışanların sosyal hakları güçlendirilirken, teminat limitlerinin yükseltilmesi sayesinde personelin aileleri de dolaylı güvence altına alınıyor. Uygulama, çalışanın kendini güvende hissetmesinin hizmet kalitesine olumlu yansıyacağı yaklaşımını temel alıyor. Belediye yönetimi sözleşmeyi, Türkiye genelinde benzer uygulamalara örnek teşkil edecek bir model olarak konumlandırıyor.
tarafların değerlendirmeleri:
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, imza töreninde kurum adına önemli bir gün yaşandığını belirterek sigorta uygulamasının gerekçesine vurgu yaptı. Şahin, "İnsanların canı, malı, ailesi bize emanet. İki milyonun emanetinin hakkını verebilmemiz için, önce kendi ailemizin huzurlu ve mutlu olması, kendini güvende hissetmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı ve sözleşmenin "tüm Türkiye’ye örnek olacak" bir adım olduğunu söyledi. Konuşmasında ayrıca Türkiye İş Bankası'na ilişkin değerlendirmelere yer vererek güvenilirliğin ve beşeri sermayenin önemine dikkat çekti.
Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Altınsoy ise anlaşmayı ticari bir sözleşme olarak görmediklerini belirtti. Altınsoy, uygulamanın çalışanların ve ailelerinin geleceğini güvence altına alma vizyonu, bu vizyonu destekleyen irade ve sigorta sektörünün misyonunu bir araya getirmesi bakımından önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca bu tür bir protokolün uzun vadede sigorta bilincinin oluşmasına katkı sağlayacağını ve benzer iş birliklerini tetikleyeceğini söyledi.
Sözleşmenin teknik detayları ve uygulama dönemi hakkındaki bilgiler, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Nurullah Bilici tarafından paylaşıldı. Uygulamanın saha yönetimi ve koordinasyonunu kolaylaştırmak amacıyla idari adımların da atıldığı belirtildi. Ayrıca Türkiye İş Bankası Bölge Müdürü Feramuz Köroğlu törene katılarak emeği geçenlere teşekkür etti.
Belediye yönetimi ve sigorta şirketi temsilcileri, protokolün personelin özlük haklarına somut katkı sağlayacağını ve kentte verilen hizmetlerin sürekliliğini güçlendireceğini ifade etti. Sözleşmenin uygulama sonuçlarının izlenmesiyle birlikte benzer modellerin diğer belediyelere de yayılmasının hedeflendiği bildirildi.
GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLE ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. ARASINDA İMZALANAN İŞ BİRLİĞİ KAPSAMINDA, BELEDİYE İŞTİRAKLERİNDE GÖREV YAPAN PERSONELLERİ KAPSAYAN GRUP HAYAT SİGORTASI SÖZLEŞMESİ HAYATA GEÇİRİLDİ.