Galibaf: Savaş yeniden başlarsa ABD için daha yıkıcı olacaktır
İran'ın başmüzakerecisi ve Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, Pakistan Genelkurmay Başkanı Mareşal Asim Munir ile Tahran'da yaptığı görüşmede, ateşkes süreci, müzakerelerin son durumu ve olası sonuçlar üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Görüşmenin kapsamı
Mareşal Asim Munir, devam eden krizi sona erdirmeye yönelik temaslar kapsamında İran'ın başkentinde görüşmelerini sürdürüyor. Munir'in Tahran programında, savaşı sona erdirmek için yürütülen müzakerelerin mevcut aşaması ele alındı.
Galibaf'ın açıklamaları
Galibaf, görüşmede İran'ın diplomasi ve askeri kapasiteyi eş zamanda kullanarak ülkenin meşru haklarını koruyacağını vurguladı. "Biz özellikle hiç dürüst olmayan ve kendisine güven duyulmayan bir taraf karşısında milletimizin ve ülkemizin haklarından asla taviz vermeyeceğiz."
Galibaf, ordunun barışın değerini bildiğini ancak ülkenin onuru ve haklarının çiğnenmesine izin vermeyeceğini belirtti. Müzakerelere atıfta bulunarak, ABD ile yürütülen süreçte sözlerin tutulmadığını söyledi: "Sizin arabuluculuğunuzla sağlanan bir ateşkes vardı, ABD sözünü tutmadı ve deniz ablukası uyguladı, şimdi de bunu kaldırmaya çalışıyor."
Galibaf ayrıca ateşkeste ordunun yeniden yapılanma fırsatı bulduğunu ifade ederek, "Silahlı kuvvetlerimiz ateşkes sırasında kendisini yeniden inşa etti." değerlendirmesinde bulundu ve doğrudan uyarıda bulundu: "Eğer Trump aptallık edip savaş yeniden başlarsa bu, ABD için savaşın ilk gününden kesinlikle daha yıkıcı ve acı verici olacaktır."
Görüşme kapsamında müzakerelerin geleceği ve ateşkesin kalıcılığı hakkında görüş alışverişi yapıldığı belirtildi.
İRAN'IN BAŞMÜZAKERECİSİ VE MECLİS BAŞKANI MUHAMMED BAKIR GALİBAF, PAKİSTAN GENELKURMAY BAŞKANI MAREŞAL ASİM MUNİR İLE GÖRÜŞTÜ