Evinizde lezzetli mi lezzetli dilerseniz misafirlerinize dilerseniz özel günlerinizde yapacak olduğunuz mantı tarifine hazır olun! Kendi evinizde mantı yapmak artık bu tarifle çok basit. Türk yemeklerinin en lezzetlilerinden birisi olan mantınızı elinizle açarak herkesi büyüleyeceksiniz. Zahmetli bir yemek olan mantı, bu tarif ile oldukça basit! Ev yapımı mantının daha da lezzetli olacağını emin olabilirsiniz...
EN KOLAY EV YAPIMI MANTI TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 tane yumurta
- 2 su bardağı ölçüsünde un
- Yarım su bardağı ölçüsünde su
- Yarım tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 250 gr kıyma
- 1 adet büyük soğan
- Karabiber ve tuz
- Arzuya göre ise farklı baharatlar
- Üzerindeki sos için ise; yoğurt ya da sarımsaklı yoğurt, tereyağı, kırmızı biber ve pulbiber
EN KOLAY EV YAPIMI MANTI TARİFİ
Ev yapımı mantı hamurunu açılması ve beraberinde iç harcının hazırlaması zahmetli bir süreç olabilir. Bu sebeple sabırlı dikkatli olmak önemlidir. Mantının hamuru muhakkak elastik ve yumuşak bir kıvama sahip olmalıdır. Bu sebeple miktarını ayarlarken hamur kıvamına dikkat edilmelidir.
- İlk etapta mantının hamurunu hazırlayarak başlayabilirsiniz.
- Bir kasenin içerisine ununuzu alarak ortasını açmalı; tuzu, yumurtayı ve suyu hamurun ortasına eklemelisiniz.
- Daha sonra hamurunuz tamamen pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurma işlemine devam edin. Yoğurdununuz hamurun üzerine streç filmini örterek oda sıcaklığına sahip olan bir yerde yaklaşık olarak 30 dakika boyunca dinlendirmek için bırakın.
- Hamurunuzu dinlendirirken diğer bir yandan ise harcınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
- İç harç olarak ilk etapta soğanlarınızı ince ince doğrayarak, kıyma ile beraber kavurun. Bu noktada soğanı ince ince doğramak sizlere zahmetli geliyorsa muhakkak rendeden yardım almalısınız.
- Soğan ve kıyma kavrulurken kıyma kahverengileşene kadar pişirme işlemine devam edin.
- Hemen ardından harcın içerisine karabiber ve tuz ekleyerek tatlandırın. Altını kapatabilirsiniz. Ocaktan almış olduğunuz iç harcınızı bir kenara soğuması için bırakın.
- Dinlenmiş olan hamurunuzu tezgahın üzerine alarak yaklaşık olarak 2 × 2 cm kareler şeklinde özenle kesin.
- Her kare hamurun ortasına ise kıymalı hazırladığınız iç harçtan koyun.
- Hamurlarınızı yarım daire şeklinde katlayarak uçlarını bastırarak yapıştırın.
- Mantılarınızı kapattıktan sonra ise daha önce kaynatmış olduğunuz suda haşlama işlemine başlayabilirsiniz. Kaynar suyun içersine mutlaka tuzunuzu ekleyin.
- Hazırladığınız mantıları kaynar tuzlu suyun içerisine atın ve yaklaşık olarak 10 - 15 dakika kadar pişirin.
- Mantılar yüzeye çıkmaya başladığı zaman piştiğini anlayabilirsiniz.
- Süzdüğünüz mantıları sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ve pulbiber toz biberli sosu ile servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...