Eskişehirli acil sağlık ekibi 2. Acil Sağlık Hizmetleri Kongresi'nde öne çıktı

26-28 Mart 2026'de Ankara'da düzenlenen 2. Acil Sağlık Hizmetleri Kongresi'nde Eskişehir ekibi bilimsel katkıları ve oryantiring birinciliğiyle dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 29.03.2026 14:41
Güncelleme Tarihi: 29.03.2026 14:41

Eskişehirli acil sağlık ekibi 2. Acil Sağlık Hizmetleri Kongresi'nde öne çıktı

Eskişehirli ekip 2. Acil Sağlık Hizmetleri Kongresi'nde ön plana çıktı

Kongreye genel bakış

Türkiye Acil Tıp Derneği organizasyonunda, Ankara Etlik Şehir Hastanesi Konferans Merkezi'nde 26-28 Mart 2026 tarihlerinde düzenlenen 2. Acil Sağlık Hizmetleri Kongresi, Türkiye'nin dört bir yanından acil sağlık profesyonellerini bir araya getirdi. Kongre, Doğru zaman, doğru yer, doğru müdahale temasıyla sağlık bakanlığı acil sağlık hizmetleri yöneticileri, akademisyenler ve sahada görev yapan çalışanları aynı platformda buluşturdu.

Eskişehir'in bilimsel katkıları

Eskişehir ekibi kongrede hem düzenleme hem de bilimsel programda aktif rol aldı. Düzenleme kurulunda Paramedik Harun Özkan yer aldı. Bilimsel oturumlarda ise Eskişehir İl Ambulans Servisi Başhekimi Uzm. Dr. Erkan Duman, Paramedik Avukat Bahadır Erbözü ve Paramedik Kadir Çekiç konuşmacı olarak deneyim ve uygulamalarını paylaştı. Bu katkılar, Eskişehir'in acil sağlık hizmetlerindeki birikimini ulusal platformda görünür kıldı.

Oryantiring yarışmasında Eskişehir birinciliği

Kongre kapsamında düzenlenen sosyal etkinlikler arasında yer alan oryantiring yarışması yoğun ilgi gördü. Yarışmada Eskişehir ekibinden Dr. Mehmet Kurt birincilik kürsüsüne çıkarak ekip başarısını pekiştirdi. Bu sonuç, Eskişehir'in hem saha pratiği hem de ekip koordinasyonu açısından dikkat çekici performans sergilediğini gösterdi.

Kongredeki bilimsel sunumlar ve saha deneyimlerinin paylaşımı, acil sağlık hizmetlerinin uygulama ve politika boyutlarına ilişkin fikir alışverişi için önemli bir zemin oluşturdu. Eskişehirli katılımcıların etkin rolü, kentin acil sağlık alanındaki yetkinliğini ulusal ölçekte teyit etti.

İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMİ UZM. DR. ERKAN DUMAN KONUŞMA YAPTI

İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMİ UZM. DR. ERKAN DUMAN KONUŞMA YAPTI

TÜRKİYE ACİL TIP DERNEĞİ ORGANİZASYONUNDA ANKARA ETLİK ŞEHİR HASTANESİ KONFERANS MERKEZİ'NDE...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.