Erzurum’da 1001 Hatim programlarının üçüncüsü Müderris Ahmet Efendi Camii’nde yapıldı
Erzurum genelinde sürdürülen 1001 Hatim etkinliklerinin üçüncüsü, yoğun katılımla Müderris Ahmet Efendi Camiinde gerçekleştirildi. programda, yediden yetmişe vatandaşların katılımı ile Kur’an tilavetleri ve dualar öne çıktı.
Programın seyrine ilişkin detaylar
İl Müftülüğünce yürütülen ve her hafta cuma gecesi düzenlenen Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Dua programları kapsamında devam eden etkinliklerin açılışı Yıldız Kardeşler Camiinde yapılmış, üçüncü buluşma ise Yakutiye ilçe Müftülüğü’ne bağlı Müderris Ahmet Efendi Camii’nde icra edilmiştir. Programın yapısı, düzenli tilavetlerin ardından toplu dualarla tamamlanacak şekilde planlanıyor.
Katılımcılar ve tilavetler
Etkinlikler çerçevesinde Erzurum’da bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan ile merkez ilçe müftüleri, müftülük çalışanları ve çok sayıda vatandaş programa iştirak etti. Kur’an-ı Kerim tilavetlerini Lalapaşa Cami İmam Hatibi Ali Turhan, Alaca Mahallesi Cami İmam Hatibi İsrafil Uluş, Mehmet Zahit Kotku Cami Müezzin Kayyımı Veyiz Aksakal ve Şehit Murat Ellik Cami İmam Hatibi Fatih Yilmaz gerçekleştirdi.
Kapanış
Program, İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından yapılan dua ile sona erdi. İl Müftülüğü tarafından düzenlenen bu tür etkinliklerin, toplumsal katılımı ve dini yaşantının sürekliliğini sağlamadaki rolü vurgulandı.
ERZURUM’DA DEVAM EDEN 1001 HATİM PROGRAMLARININ ÜÇÜNCÜSÜ MÜDERRİS AHMET EFENDİ CAMİİ'NDE DÜZENLENDİ.