32 okulda 5 bin öğrenciye akran zorbalığına karşı tiyatrolu eğitim verildi

Akyazı Belediyesi'nin 'Minik Kalpler, İlk Tiyatrom' projesiyle merkez dışı 32 okulda yaklaşık 5 bin ilkokul öğrencisine tiyatro yoluyla akran zorbalığı, çevre ve hijyen eğitimi verildi.

Yayın Tarihi: 15.06.2026 16:17
Güncelleme Tarihi: 15.06.2026 16:22

32 okulda 5 bin öğrenciye akran zorbalığına karşı tiyatrolu eğitim verildi

akyazı'da akran zorbalığına karşı tiyatral eğitim

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Akyazı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Minik Kalpler, İlk Tiyatrom projesi kapsamında merkez dışı mahallelerdeki 32 okulda yaklaşık 5 bin ilkokul öğrencisine tiyatro gösterimleriyle eğitim verildi.

Proje, kırsal mahallelerde eğitim gören ve daha önce tiyatroya gitme fırsatı bulamamış çocukları sanatla buluşturmayı amaçlıyor. Aynı zamanda oyunlarda akran zorbalığı, çevre bilinci ve kişisel hijyen gibi eğitici mesajlara yer verilerek çocukların pedagojik gelişimine katkı sağlanması ve okullardaki akran iletişiminin güçlendirilmesi hedefleniyor.

belediye başkanının açıklaması

Bilal Soykan proje hakkında şunları söyledi: "Son günlerde yoğun şekilde gündemde yer alan akran zorbalığı ile alakalı ’Minik Kalpler, İlk Tiyatrom’ projesi başlattık. Merkez dışındaki mahallelerimizdeki 32 okulda yaklaşık 5 bin öğrencimize eğitim verdik. Tiyatro izlenirken akran zorbalığıyla ve çevre duyarlılığıyla alakalı çocuklarımızı eğitmiş olmayı umut ediyoruz hem de tiyatro ile tanıştırmış oluyoruz"

öğrenci görüşleri

Oyunu izleyen öğrenciler de aldıkları mesajları paylaştı. Eymen Mercan şöyle dedi: "Gösteri çok güzeldi, büyük dersler aldık. Dişlerimizi fırçalamalıyız, bununla ilgili öğütler verildi. Oyun can yakmadığı zaman oyundur, bu anlatıldı. Bir de hırsızlık yapmamalıyız, başka birisinin eşyasını izinsiz almamalıyız. Bunu öğrendik. Çok güzel bir tiyatroydu açıkçası, ben çok beğendim"

Ayşe Simay Dönmez ise, "Arkadaşlarımla oyunlar oynuyorum. Tiyatroya daha önce de okulda gitmiştim. Bu oyunda hırsızlık yapmamayı, dövüşme tarzı şeylerin kötü olduğunu öğrendik" diye konuştu.

SAKARYA’NIN AKYAZI İLÇESİNDE, SON DÖNEMDE DİJİTAL VE SOSYAL MECRALARDA SIKÇA GÜNDEME GELEN AKRAN...

SAKARYA’NIN AKYAZI İLÇESİNDE, SON DÖNEMDE DİJİTAL VE SOSYAL MECRALARDA SIKÇA GÜNDEME GELEN AKRAN ZORBALIĞINA KARŞI EĞİTİM ÇALIŞMASI BAŞLATILDI. AKYAZI BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLEN ‘MİNİK KALPLER, İLK TİYATROM’ PROJESİ ÇERÇEVESİNDE, MERKEZ DIŞINDAKİ MAHALLELERDE YER ALAN 32 OKULDA YAKLAŞIK 5 BİN İLKOKUL ÖĞRENCİSİNE TİYATRO GÖSTERİMİ YOLUYLA EĞİTİM VERİLDİ

SAKARYA’NIN AKYAZI İLÇESİNDE, SON DÖNEMDE DİJİTAL VE SOSYAL MECRALARDA SIKÇA GÜNDEME GELEN AKRAN...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.