Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,26 -0,3%
EURO
34,84 -0,03%
ALTIN
2.370,91 -0,45%

Emine Erdoğan Uluslararası Sıfır Atık Günü'nü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü'nü kutladı.

Yayın Tarihi: 30.03.2024 14:14
Güncelleme Tarihi: 30.03.2024 14:14

Emine Erdoğan Uluslararası Sıfır Atık Günü'nü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, çevre gönüllülerinin dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirme çabalarını kutlayarak, kaynakların en verimli şekilde kullanıldığı, atıkların en aza indirildiği ve sürdürülebilirliğin ön planda olduğu bir dünyayı arzuladığını ifade etti. Bugüne kadar yaptığı çeşitli çevre ve canlı duyarlılığı odaklı çalışmalarda birçok kez uluslararası çapta tanından Emine Erdoğan, Uluslararası Sıfır Atık Günü'nde önemli paylaşımlar yaptı.

Yeni bir paylaşımda Uluslararası Sıfır Atık Günü'nü kutlayan Emine Erdoğan, çeşitli çevre programlarını kutlayarak, sürdürülebilir bir dünya için birlikte çalışmanın önemine değindi. Emine Erdoğan, "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" dolayısıyla sosyal medya hesabından bir video mesajı paylaştı. Bu paylaşımda, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe video mesajıyla katıldığını belirterek, BM Habitat ve BM Çevre Programı gibi uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde düzenlenen etkinliklerin başarılı olmasını diledi.

Ayrıca, Emine Erdoğan'ın BM'nin etkinliğine katıldığı konuşmadan bir bölüm de paylaşımda yer aldı. Emine Erdoğan, videoda şu mesajları iletti: 

"Tarihten gelen bilgelikler, doğanın sonsuz ilhamından beslenmiş, tüm canlılarla uyum içinde bir yaşamı öğütlemiştir. Ancak günümüzde, doğaya olan bu hayranlık ve saygı giderek azalıyor ve gelecek nesillere bıraktığımız dünyayı düşünüyoruz. Her yıl 7 milyon insan hava kirliliği nedeniyle hayatını kaybediyor. Küresel vahşi yaşam popülasyonu 1970'ten bu yana %70 azaldı. Dünya, her yıl insanlığın ürettiği 2 milyar ton atığı taşıyor. Günde binlerce çöp kamyonuna denk gelen plastik, okyanuslara, nehir ve göllere atılıyor. Ben, Sıfır Atık Yüksek Düzeyli Şahsiyetler Danışma Kurulu Başkanı olarak, atıksız ve sürdürülebilir yaşam bilincinin, gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli miraslardan biri olacağına inanıyorum."

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de, New York'taki BM Genel Merkezi'nde düzenlenen "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliğine gönderdiği video mesajda, Emine Erdoğan'ın sıfır atıkla ilgili çalışmalarını övdü. Guterres, Türkiye'nin bu önemli konuda gösterdiği liderlik için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Emine Erdoğan'a teşekkür etti. Ayrıca, Sıfır Atık Danışma Kurulu'nun geçen yıldan bu yana bu kritik konuda işbirliği yaptığını ve sıfır atık hedefine ulaşmak için gereken adımları atmaya devam ettiğini belirtti.