Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emeklİye 1 hafta süresince bedava olacak! Resmi Gazete de onay mührü konuldu: Acele eden en güzelini kapacak

Üniversitelerin yaz tatiline girmesi ile birlikte KYK yurtları boşalacak. Eylül sezonuna kadar kapalı olacak olan KYK yurtları emekliye tahsis edilecek.

Yayın Tarihi: 24.05.2024 18:17
Güncelleme Tarihi: 24.05.2024 18:17

Emeklİye 1 hafta süresince bedava olacak! Resmi Gazete de onay mührü konuldu: Acele eden en güzelini kapacak

Üniversitelerin yaz tatiline girmesi ile birlikte KYK yurtları boşalacak. Eylül sezonuna kadar kapalı olacak olan KYK yurtları emekliye tahsis edilecek. 1 ay boyunca açık olacak olan yurtlara emekliler yaz tatili için gidebilecek. Özellikle de sahil kenarı olan illerdeki yurtlar açık olacak iken, emekliye bedavaya tatil imkanı sağlayacak. Belli şartları taşıyan emekliye özel olarak belli bir süre tatil imkanı sağlayan yurtlar için başvuruların internet üzerinden ya da telefon ile yapılacağı belirtilirken, Haziran ayı içerisinde hangi yurdun açık olacağının belirlenmesi sonrasında başvurular Temmuz başında başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamaya göre bedava tatil fırsatı sunacak olan bu uygulamanın detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtları, 2023-2024 eğitim yılını önümüzdeki ay tamamlayarak yaz tatiline girecek. Akabinde de temmuz ayında bir ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak tahsis edilecek. Her emeklinin başvuru yaptığı KYK'da 5 gün kalabilmek hakkının olduğu belirtildi.

TL

TATİL BELDELERİNE YOĞUNLUK

Emeklilere yönelik ücretsiz tatil imkanı sunulan bu uygulama ile, 15 Temmuz ile 15 Ağustos tarihleri arasında konaklama tamamlanacak. Her emekli, 1 ay aralığında 7 güne kadar KYK yurtlarında kalıp tatilin tadını çıkarabilecek. Tatilin en çok tercih edileceği iller arasında Antalya, Aydın, Balıkesir, Muğla ve İzmir bulunuyor.

Yukarıdaki illerde 62 KYK yurdu bulunuyor ve 65 binden fazla yatak kapasitesi mevcut. Öte yandan bakanlık tarafından yapılan açıklamada bu yurtlara ek olarak Karadeniz, İç Anadolu, İstanbul ve diğer illerde de KYK'lar açık olabilecek.

Kendisine indirim kartı da tanımlanan emekli, hem giderleri düşürecek hem de ulaşım giderlerini bedavaya sağlayacak. YK yurtları, denize hemen hemen sıfır noktasında yer alanların öncelikli olarak açılacağı açıklanmış bulunuyor.

EMEKLİYE 50 BİN LİRALIK BEDAVA TATİL

Yetkililer tarafından yapılan açıklama ile birlilkte bu bölgelerde sadece konaklama için 50 bin lira bütçe ayrılması gerekliliği açıklaması yapılırken, alınan karar doğrultusunda taril emeklinin bu para cebinde kalacak. 15 Temmuz ile 15 Ağustos tarihleri arasında yapılacak konaklama için başvuruların Temmuz ayında yapılacağı belirtilirken, Haziran ayında listenin paylaşılacağı açıklanmış bulunuyor.