Edirne'de Kıbrıs Gazisi Celal Koç son yolculuğuna uğurlandı
Edirne'de uzun süredir kanserle mücadele eden ve bir süredir Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 73 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Celal Koç, hayatını kaybetti. Koç için kent merkezindeki Eski Camii'nde düzenlenen törenle veda edildi.
Cenaze töreni ve katılım
Törene, gazinin ailesi, Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu, gaziler, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze, askeri tören şeklinde gerçekleştirildi; tören boyunca katılımcılar gazinin hatırasına saygı gösterdi.
Helallik alınmasının ardından ikindi vakti kılınan namaz ile defin işlemleri tamamlandı. Celal Koç'un naaşı, Eski Camii önünden kaldırılarak Yenişehir Mezarlığına defnedildi.
Toplumsal anlamı
Askeri törenle uğurlamalar, gazilerin toplum nezdindeki yerini ve devlet ile sivil toplumun anma biçimlerini gösterir. Celal Koç'un cenazesinde yer alan resmi ve sivil katılım, yerel düzeyde gazilere gösterilen saygının somut bir ifadesi oldu.
Bu tür törenler, aynı zamanda yakınlarının ve toplumun kaybı hemşerilik ve ortak hafıza bağlamında paylaşmasını sağlar; Edirne'de düzenlenen uğurlama da bu anlamı korudu.
EDİRNE’DE TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAYATINI KAYBEDEN 73 YAŞINDAKİ KIBRIS GAZİSİ CELAL KOÇ, ESKİ CAMİ'DE DÜZENLENEN ASKERİ CENAZE TÖRENİYLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.