Gelişmeler
Tunceli ve Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Gülistan Doku soruşturmasında, ikinci dalga operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden ikisi adliyeye sevk edildi. Operasyon kapsamında toplam gözaltı sayısı 17'ye yükseldi.
Operasyon ve gözaltılar:
İlk dalgada gözaltına alınan 15 kişiye ek olarak bu sabah yapılan ikinci operasyonda 2 kişi daha gözaltına alındı. İfade işlemleri Tunceli İl Jandarma Komutanlığında yürütüldü ve işlem tamamlanan iki şüpheli Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.
Adliyede yaşananlar:
Şüphelilerin adliyeye getirilmesi sırasında Gülistan Doku ailesinden Halit, Bedriye ve Aygül Doku ile avukatları Ali Çimen de Tunceli Adliyesi'ne geldi. Getirilme anında baba Halit Doku tepki gösterdiği belirtildi. Diğer şüpheliler arasında yer alan ve eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in eşi Handan Sonel dahil olmak üzere bazı kişiler hakkında jandarmadaki sorgunun devam ettiği aktarıldı.
OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİLERDEN 2'Sİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ.