Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 7. Mezopotamya Gurme Fuarı'nda kentin mutfağını tanıtacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 18-23 Kasım'da 7. Mezopotamya Gurme Fuarı'nda Diyarbakır mutfağını şefler, akademisyenler ve araştırmacılarla tanıtacak.

Yayın Tarihi: 16.11.2025 11:43
Güncelleme Tarihi: 16.11.2025 11:43

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 7. Mezopotamya Gurme Fuarı'nda kentin mutfağını tanıtacak

Diyarbakır mutfağı 7. Mezopotamya Gurme Fuarı'nda

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 18-23 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 7. Mezopotamya Gurme Fuarı'nda kentin zengin mutfak kültürünü tanıtacak. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan kapsamlı etkinlik takvimi, belediyenin standında gerçekleştirilecek programlarla ziyaretçilere sunulacak.

Etkinlik takvimi ve öne çıkan programlar

18 Kasım — Fuarın ilk günü saat 13.00'te Mezopotamya Şefleri Büyükşehir Belediyesi standında bir araya gelecek. Ardından danuk ve coğrafi işaretli yemeklerin sunumu yapılacak. Saat 14.00'te gastronomist Alaaddin Kılıç yemek sunumu ve ikram gerçekleştirecek; saat 15.00'te ise "Sıfır Atık Mutfağı" başlıklı söyleşi ve performansla ziyaretçilerle buluşacak. Günün son etkinliğinde Şükran Güneş, Karacadağ pirincinin kültürel mirastaki yerini anlatacak.

19 Kasım — Etkinlikler danuk ikramıyla başlayacak. Saat 15.00'te araştırmacı-yazar İsa Tekin ve gastronomist Alaaddin Kılıç, "Parhraç Kültürü" başlıklı bir performans gerçekleştirecek.

20 Kasım — Gün yine danuk ikramıyla açılacak. Cüneyt Ateş, Diyarbakır’ın coğrafi işaretli ürünleri üzerine bir söyleşi yapacak. Saat 15.00'te şef Şeymus Doğan, "Nardan Aşı Kültürü" başlıklı performanslı bir sunum gerçekleştirecek.

21 Kasım — Saat 13.00'te danuk ikramının ardından coğrafi işaretli yemek sunumu devam edecek. Saat 14.00'te Karacadağ pirincinin yapım özellikleri üzerine bir panel düzenlenecek; panelde Ergül Kanik, Osman Keskin ve aşçılık öğretmenleri yer alacak. Saat 16.00'da çiğköfteci Hasan Eski, Diyarbakır lokantacılık geleneğini anlatacak.

22 Kasım — Şef Ayten Ekinci ve şef Lale Uzar, Diyarbakır’ın meşhur örgü peynirinin yapımını performans eşliğinde tanıtacak.

23 Kasım — Gastronomi yazarı Filiz Parlak, Diyarbakır mutfağı üzerine bir söyleşi gerçekleştirecek ve "Siyah ve Yeşil Zeytin Kurma" performansını sunacak.

Belediyenin standında düzenlenecek programlarda şefler, gastronomi uzmanları, akademisyenler ve araştırmacılar kentin gastronomik mirasını ziyaretçilerle paylaşacak.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 18-23 KASIM TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK 7. MEZOPOTAMYA GURME...

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 18-23 KASIM TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENECEK 7. MEZOPOTAMYA GURME FUARINDA DİYARBAKIR MUTFAĞINI TANITACAK.

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.