Bist 100
10.676,65 1%
DOLAR
32,25 0,14%
EURO
35 0,27%
ALTIN
2.406,76 0,37%

Daha önce böyle lezzetli bir ana yemek yapmadığınıza eminiz! Parmaklarınızı yedirtecek mantarlı köfte tarifi

Akşama misafirleriniz varsa ya da sadece sevdiklerinize lezzetli bir yemek hazırlamak istiyorsanız sizleri mükemmel bir tarifle geldik. Mantar ve köftenin birleştiği bu tarif sayesinde tüm ana yemeğinizi yiyenler ayriyeten parmaklarını da yiyecek. İşte mantarlı köfte tarifi...

Yayın Tarihi: 09.01.2024 14:13
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 14:13

Daha önce böyle lezzetli bir ana yemek yapmadığınıza eminiz! Parmaklarınızı yedirtecek mantarlı köfte tarifi

Akşamleyin harika bir ana yemekle gününüzü bitirmek istiyorsanız, sizlere mantar ve köftenin birleştiği harika bir tarifle geldik. Yanına bir de şehriyesiz pirinç pilavı yaptınız mı değmeyin keyfinize! Sevdiklerinizin bayıla bayıla yiyeceği, özel olarak sotelenmiş mantarların üzerindeki lokum gibi köfteler sizlere eşsiz bir ana yemek sunacak. Ekstra olarak akşam yemeği hazırlamak için çok vaktim yok, bu yemek çok vakit alır diyorsanız da yanılıyorsunuz... 15 dakikada hazırlayacağınız, 15 dakikada ise pişirceğiniz bu tarifle sadece 30 dakikada ana yemeğiniz hazır olacak. İşte mantarlı köfte tarifinin detayları...

MANTARLI KÖFTE TARİFİ MALZEMELERİ

Köftesi için;

  • 300-350 gram kıyma
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde galeta unu
  • 1 orta boy soğan rendelenmiş
  • 1-2 diş sarımsak rendelenmiş
  • 1 er çay kaşığı ölçüsünde tuz 
  • Toz biber
  • Karabiber

Kızartmak için;

  • 4-5 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ

Sebzeleri için;
  • 1 tane orta boy soğan
  • 10-12 tane mantar
  • 1 tane yeşil biber
  • Yarım kapya biber
  • 3-4 yemek kaşığı ölçüsünde domates sosu
  • Yarım yemek kaşığı ölçüsünde salça
  • 1 er çay kaşığı ölçüsünde tuz
  • Karabiber
  • Toz biber

MANTARLI KÖFTE

MANTARLI KÖFTE TARİFİ YAPILIŞI

  1. Yemeğin köftesi için gerekli olan tüm malzemelere güzelce derin bir yoğurma kabının içersine alıp şekil verin.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağ eklemesi yaparak orta ateşte köfteleri kızartarak bir kenara alı.
  3. Aynı tavanın içerisine yemeklik şekilde doğramış olduğunuz soğanları da ilave ederek sotelemeye başlayın.
  4. Üzerlerine ise doğranmış olduğunuz mantarları ekleyip soteleme işlemine devam edin. 
  5. Bir sonraki aşama olarak ince ince doğramış olduğunuz biberlerinizi ekleyip hafifçe kavurun. 
  6. Üzerlerine domates sosunuzu, salçanızı ve baharatlarınızı ekleyerek salçanın kokusunu tamamen çıkana kadar kavurma işlemine devam edin.
  7. Salçanızın kokusu çıktığında üzerine bir çay bardağı ölçüsünde su ilave ederek kaynamaya başlayınca hazır etmiş olduğunuz köfteleri ilave edin. 
  8. Bir çay bardağı ölçüsünde daha sıcak su ilave ederek tencereniz kapağını kapatın. 
  9. Kısık ateşte 15 dakika pişirdikten sonra ana yemeğiniz hazır. Herkese afiyet olsun!