Marmaris Turizm MYO uluslararası arenada öne çıktı:
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'ne bağlı Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu, 26-28 Ekim tarihlerinde düzenlenen 1. Uluslararası Gastronomi Şampiyonası ve Festivali'nde dikkat çekici bir performans sergiledi. Aşçılık Programı öğrencileri, yenilikçi sunumları ve teknik ustalıklarıyla jüri karşısında başarılı oldu.
yarışma performansı:
Aşçılık Programı 2. sınıf öğrencileri Zilfigül Özkan, Mustafa Fidan, Esra Belge ve Zümra Sima Şahin, bireysel kategoride sundukları Balkabağı sosu yatağında bonfile ve tarhana soslu bezelye püresi yatağında levrek tabaklarıyla jüri beğenisini kazanarak 2 gümüş madalya elde etti. Öğrenciler, modern gastronomi teknikleri ile yerel lezzetleri harmanlayan yaklaşımlarıyla öne çıktı.
Üniversiteler arası takım yarışmasında ise ekip, Narenciye soslu somon ve coleslaw yatağında pişi hamurunda tempura soslu karides içeren menüsüyle rakiplerini geride bırakarak organizasyonun üniversiteler arası kategorisinde birinciliğe ulaştı.
okuldan değerlendirme ve gelecek adımlar:
Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zehra Türk, genç şefleri ve akademik kadroyu tebrik ederek bu uluslararası başarının eğitimin kalitesine işaret ettiğini belirtti. Başarı, okulun ulusal ve uluslararası platformlardaki iddiasını güçlendirdi.
Festival, farklı ülke mutfaklarını ve uzmanları bir araya getirirken MSKÜ öğrencileri yaratıcı sunumlarıyla organizasyonda öne çıktı. Elde edilen madalyalar ve şampiyonluk kupası, öğrencilerin uygulamalı eğitimde kazandıkları yetkinlikleri ve takım çalışmalarının başarısını simgeliyor.
MARMARİS TURİZM MESLEK YÜKSEKOKULU, 26-28 EKİM TARİHLERİNDE DÜZENLENEN 1. ULUSLARARASI GASTRONOMİ ŞAMPİYONASI VE FESTİVALİ’NDE 2 GÜMÜŞ MADALYA KAZANARAK, ŞAMPİYONLUK KUPASINI KALDIRDI.