Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Suriye Açıklaması: 'Hukuk Dışı Olacak Her Şey Başarısız Olacaktır'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Suriye'deki olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu, birlik ve istikrar vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 09.03.2025 16:28
Güncelleme Tarihi: 09.03.2025 16:28

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Suriye Açıklaması: 'Hukuk Dışı Olacak Her Şey Başarısız Olacaktır'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Suriye'de son günlerde yaşanan olaylarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu durumların herkesi üzdüğünü belirtti.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suriye halkını etnik ve mezhebi kimlikler üzerinden çatıştırmaya çalışanların başarılı olamayacağını vurguladı ve “Eski rejim kalıntıları da hukuk dışı hareket eden her türlü oluşum, kapsayıcı bir siyasi yapı yönünde Suriye'nin tarihi dönüşümüne set çekemeyecektir.” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti olarak, komşu Suriye'nin farklı din, mezhep ve etnik kökenden olan tüm vatandaşlarının güvenliğini, birliğini ve haklarını savunmaya devam edeceklerini kaydeden Yılmaz, “Birlik içinde istikrarlı ve müreffeh bir Suriye, ülkemizin milli menfaatleri açısından da gereklidir.” dedi.

Ayrıca, Suriye hükümeti ve kurumlarının güçlendirilmesi gerektiğini belirten Yılmaz, “Dışarıda suçlu arayanlar için, kimlerin istikrarsız ve güçsüz bir Suriye istediğine bakmaları yeterli olacaktır.” sözleriyle durumu değerlendirdi.