Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Samsunlu şehit ailesine taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan’da düşen C-130 tipi askeri kargo uçağı kazasında şehit olan Samsunlu Hava Bakım Astsubay Üstçavuş Emre Altıok ile ilgili ailesiyle telefon görüşmesi yaparak taziyelerini iletti.
Taziye görüşmesinde dile getirilenler
Erdoğan, şehidin babası İsa Altıok ile görüşerek ailenin acısını paylaştığını vurguladı ve devletin şehit ailelerinin yanında olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, "Rabb’im taksiratını hasenata tebdil etsin, cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın inşallah. Rabb’im mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.
Görüşmede, şehidin durumu hakkında kaza bilgilerine de atıf yapıldı; Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi askeri kargo uçağının Azerbaycan’dan Türkiye’ye dönerken Gürcistan’da düşmesi sonucu hayatını kaybedenler arasında 32 yaşındaki Emre Altıok da yer alıyor. Kaza sonucunda toplam 20 asker şehit oldu.
Ailenin sözleri ve cenaze bilgisi
Acılı baba İsa Altıok, görüşmede, "Allah vatanımıza, devletimize zeval getirmesin" diyerek devlet ve millet için duada bulundu. Altıok, ayrıca şehidin geride bir oğlu ve bugün ya da yarın doğması beklenen kızının olacağını belirterek, kızına önceden verilen ismin Gökçe olduğunu aktardı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.
Şehit Emre Altıok’un cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip Tekkeköy ilçesinde düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacak.
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, UÇAK KAZASINDA ŞEHİT OLAN SAMSUNLU ASTSUBAY ÜSTÇAVUŞ EMRE ALTIOK'UN AİLESİ İLE TELEFONDA GÖRÜŞEREK TAZİYELERİNİ İLETTİ. ERDOĞAN, "RABB’İM MEKANINI CENNET EYLESİN" DERKEN, ŞEHİDİN BABASI İSE "ALLAH VATANIMIZA, DEVLETİMİZE ZEVAL GETİRMESİN" DİYE KONUŞTU.