Bursa Posoflular Derneği Posof halk oyunlarını davul zurna eşliğinde kayıt altına aldı

Bursa Posoflular Derneği, Posof halk oyunlarını Bursa ve Posof'ta davul zurna eşliğinde kayıt altına alarak kültürü gelecek kuşaklara taşımayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 29.01.2026 14:34
Güncelleme Tarihi: 29.01.2026 14:52

Bursa Posoflular Derneği Posof halk oyunlarını davul zurna eşliğinde kayıt altına aldı

Bursa Posoflular Derneği Posof halk oyunlarını kayıt altına aldı

Kültürün korunması ve nesillere aktarımı amacıyla yapılan kayıt çalışması

Bursa Posoflular Derneği, Posof yöresine ait halk oyunlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekledi. Dernek yönetimi, yöresel oyunların özgün yapısını korumak için sahada kayıtlar gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Ayhan Yener, sıla ziyareti için geldiği Posof’ta hemşerileriyle bir araya gelerek, oyunları davul zurna eşliğinde halı sahada oynayarak kayıt altına aldı. Çalışma, hem Bursa’daki hem de Posof’taki uygulamaların belgelemeye alınmasını hedefliyor.

Yener, çalışma ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Bursa’da yaşıyoruz. Yıllardır derneğimiz bünyesinde halk oyunlarımız ve yöresel kıyafetlerimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Halk kültürümüzü gelecek nesillere aktarmak adına bugün burada halk oyunlarımızı da kayıt altına aldık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz".

Gerçekleştirilen kayıtlar, yöresel ritim ve kıyafetlerin belgelenmesi açısından önem taşıyor. Bu tür saha çalışmaları, geleneksel oyunların hem görsel hem işitsel unsurlarının eksiksiz korunmasına ve yerel kültürün eğitim materyalleri olarak kullanılmasına olanak sağlıyor.

Derneğin çalışması, bölge kimliğinin güçlendirilmesi ve kültürel sürekliliğin sağlanması yönünde atılan somut adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.

BURSA POSOFLULAR DERNEĞİ, YÖRESEL OYUNLARINI YAŞADIKLARI BÖLGELERDE DEVAM ETTİRMEK İÇİN FARKLI...

BURSA POSOFLULAR DERNEĞİ, YÖRESEL OYUNLARINI YAŞADIKLARI BÖLGELERDE DEVAM ETTİRMEK İÇİN FARKLI ÇALIŞMALARA İMZA ATTI.

SILA ZİYARETİ İÇİN GELDİĞİ POSOF'TA HEMŞERİLERİ İLE BİR ARAYA GELEN YENER, GELENEKSEL KÜLTÜRLERİNİ...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.