Çin'den İsrail'e Sert Kınama
Çin, İsrail tarafından Gazze Şeridi'nde Filistinli 6 gazetecinin kasten öldürülmesini şiddetle kınadı. Xinhua ajansının haberine göre, bu açıklama Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien tarafından düzenlenen basın toplantısında yapıldı.
Gazetecilerin Ölümü Üzerine Açıklama
Lin Cien, İsrail ordusunun, abluka ve saldırılar altında bulunan Gazze'de gazetecileri hedef almasına yönelik olarak, hayatını kaybeden gazeteciler için yas tutduklarını belirtti. Sözcü, "Çin, sivillere zarar veren tüm girişimlere karşıdır ve muhabirleri hedef alan şiddet eylemlerini kınamaktadır," ifadelerini kullandı.
Bölgedeki Gerilimin Düşürülmesi Gerekiyor
Lin, ayrıca ülkesinin, bölgedeki gerilimin düşürülmesi gerektiğini vurgulayarak, "İsrail, Gazze'deki askeri operasyonlarını derhal durdurmalı, insani yardımların girişini tamamen yeniden sağlamalı ve daha büyük çaplı bir insani krizin önüne geçmelidir," şeklinde konuştu.
Gazetecilerin Hayatını Kaybetmesi
İsrail ordusunun, Gazze kentinde Şifa Hastanesi yakınında gazetecilerin kaldığı çadıra düzenlediği saldırıda, Al Jazeera muhabirleri Enes eş-Şerif ve Muhammed Kurayka'nın da aralarında bulunduğu 6 gazeteci hayatını kaybetti.