Cevdet Yılmaz: İki devletli çözümü savunuyoruz — Girne'de Çiğköfte Kültür Festivali'nde konuştu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adıyaman Dernekler Federasyonu ve KKTC Tüm Adıyamanlılar Derneği işbirliğiyle Boğaz Piknik Alanı'nda düzenlenen "Çiğköfte Kültür Festivali"ne katıldı. Yılmaz, festivalde yaptığı konuşmada Adıyaman ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelip KKTC'ye yerleşen Adıyamanlıların, Kıbrıs Türkleri ile uyum içinde ada ekonomisine katkı sunduğunu vurguladı.
Festivaldeki konuşma
Yılmaz, dış politika yaklaşımını açıklarken, "Türkiye olarak bizim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilgili politikamız çok açıktır. İki devletli bir çözümü savunuyoruz." ifadelerini kullandı. Ayrıca, "50 sene denenip denenip sonuç alınmayan yöntemlerin vatandaşın önüne pişirilip getirilmesini doğru bulmuyoruz. Artık federasyon defteri kapandı diyoruz." dedi ve bunun iki devletin işbirliğine engel olmadığına; çevre ve ekonomi gibi ortak alanlarda ilişkilerin sürebileceğine dikkat çekti.
KKTC'nin kalkınmasına yönelik adımlar
Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uluslararası platformlarda iki devletli politikayı savunduğunu hatırlatarak, Adıyamanlıların bu çözümü destekleyeceğine inandığını belirtti. "Kıbrıs'ın kalkınması ve refahı da milli davamızdır" sözleriyle KKTC'nin gelişimine verdiği önemi vurguladı.
Yapılan ve sürdürülen projeler arasında şunlar sayıldı: Ercan Havalimanı'nın açılması, Türk Hava Yolları ve Pegasus ile yapılan müzakereler sonucu bilet maliyetlerinin düşürülmesi, Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi içindeki Millet Bahçesi, kütüphane, spor alanları ve cami gibi donatılar, Türkiye'den getirilen içme suyunun kullanımı ve Mesarya Ovası'nın sulanması planı, okulların onarımı ile Lefkoşa Yeni Devlet Hastanesi ve diğer sağlık yatırımları.
Ayrıca sosyal güvenlik kurumları arasında sağlık hizmetleri konusunda görüşmeler başlatılacağı ve Türkiye'den gelip hem KKTC hem Türkiye vatandaşı olanların sağlık hizmetlerinden yararlanmasına yönelik hazırlıklar yapıldığı belirtildi.
Programa katılanlar ve ziyaretler
Programa Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı katıldı.
Yılmaz, programın ardından restorasyonu devam eden Kırklar Türbesi'ni ziyaret ederek yürütülen çalışmalara ilişkin yetkililerden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz (sağ 3), KTC ziyareti kapsamında Adıyaman Dernekler Federasyonu ve KKTC Tüm Adıyamanlılar Derneği işbirliğiyle Girne'deki Boğaz Piknik Alanı'nda düzenlenen "Çiğköfte Kültür Festivali"ne katıldı.