Çermik çöreğine kaplıca sezonunda yoğun ilgi

Kaplıca sezonuyla birlikte Çermik'e gelen ziyaretçiler, ilçeye özgü Çermik çöreğine yoğun ilgi gösteriyor; ilçe yılda yaklaşık 500 bin ziyaretçi ağırlıyor.

Yayın Tarihi: 28.06.2026 11:24
Güncelleme Tarihi: 28.06.2026 11:24

Çermik çöreğine kaplıca sezonunda yoğun ilgi

Çermik çöreğine kaplıca sezonunda yoğun ilgi

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde kaplıca sezonunun açılmasıyla birlikte turist akını başladı. İlçeyi her yıl kaplıca ve doğal güzelliklerinden faydalanmak isteyen yaklaşık 500 bin kişi ziyaret ediyor ve gelenler arasında ilçeye has üretilen Çermik çöreği yoğun talep görüyor.

Ziyaretçi yoğunluğu ve talep

Türkiye’nin en zengin minarelli kaplıcalarına sahip Çermik kaplıcalarında sezonun açılması, bölgeye gelen ziyaretçi sayısını artırıyor. Kaplıca bölgesindeki fırınlarda çörek üretimi günlük olarak sürüyor; talebin fazla olması üreticilerin üretim programını belirliyor.

Üreticinin değerlendirmesi

Fırın işletmeciliği yapan Şerif Karabekiroğlu ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Her gün çörek yapıyoruz. Çermik çöreğine talep oldukça fazla. Çermik çöreğini diğer çöreklerden ayıran neden organik, doğal, katkısız maddelerden üretilmiş olmasıdır".

Organik ve katkısız üretim vurgusu, Çermik çöreğine yönelik talebi besleyen temel unsur olarak öne çıkıyor ve yerel üretimin sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor.

DİYARBAKIR'IN ÇERMİK İLÇESİNDE KAPLICA SEZONUYLA BİRLİKTE TURİST AKINI DA BAŞLADI. VATANDAŞLAR...

DİYARBAKIR'IN ÇERMİK İLÇESİNDE KAPLICA SEZONUYLA BİRLİKTE TURİST AKINI DA BAŞLADI. VATANDAŞLAR, İLÇEYE HAS ÜRETİLEN ÇÖREĞE YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.