tilkiyle karşılaşma anı
Bayburt şehir merkezinde sabahın erken saatlerinde evinden çıkan Naci Ahıskalıoğlu, bina çevresinde dolaşan bir tilkiyle karşılaştı. Ahıskalıoğlu, tilkinin aç olabileceğini düşünerek sokak kedileri için bırakılan ekmekten verdi; ancak tilki ekmeği yemeyip çevrede dolaşmaya devam etti.
Tilkinin davranışı kısa sürede izlenebilir hale geldi. Ahıskalıoğlu, merdivenlerden inerken peşinden gelen tilkiyi ürkütmeden uzaktan cep telefonuyla kaydetti ve görüntülerde hayvanın adım adım takip ettiği görüldü.
vatandaşın tepkisi ve tilkinin gidişi
Görüntü sırasında Ahıskalıoğlu, tilkiye seslenerek, "Hiç çekinmeden benimle geliyorsun. Merdivenleri galiba beraber ineceğiz. Gel bakalım, gel beraber işe gidelim" dedi. Tilki bir süre Ahıskalıoğlu’nun peşinden ayrılmadı.
Ancak vatandaş şehir merkezindeki kalabalığa yaklaşınca tilki, geldiği yönden geri dönerek dağlık alana doğru uzaklaştı. Olay, kısa süreli ama ilginç bir kentin içindeki yaban hayatı karşılaşması olarak kayda geçti.
BAYBURT’TA İŞE GİDEN VATANDAŞIN PEŞİNE TİLKİ TAKILDI