Çat Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisi yoğun ilgi gördü

Erzurum Çat Halk Eğitimi Merkezi kursiyerlerinin eserleri, Çat İlçe Spor Salonu’nda düzenlenen yıl sonu sergisinde sergilendi ve protokol ile vatandaşların beğenisini kazandı.

Yayın Tarihi: 10.06.2026 15:57
Güncelleme Tarihi: 10.06.2026 16:01

Çat Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisi yoğun ilgi gördü

Çat Halk Eğitimi Merkezi yıl sonu sergisi yoğun ilgi gördü

Sergi, geleneksel ve modern el sanatlarını bir araya getirerek yerel kültüre katkı sundu

Erzurum’un Çat ilçesinde, Çat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde yürütülen kursların yıl sonu sergisi, kursiyer ve usta öğreticilerin hazırladığı eserlerle Çat İlçe Spor Salonu’nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergide, geleneksel el sanatlarından modern tasarımlara; dekoratif ürünlerden giyim ve ev tekstiline kadar uzanan geniş bir yelpazede yüzlerce eser yer aldı. Açılışa ilçe protokolü, kurum amirleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Organizasyon, izleyiciler tarafından hem estetik hem de emek yoğunluğu açısından dikkat çekti.

Çat Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Rıdvan Demirci açılış konuşmasında, Halk Eğitim Merkezlerinin Milli Eğitim Bakanlığı hedef kitlesi içinde en geniş kapsama sahip kurumlar olduğuna işaret ederek kurumun hizmet verdiği kesimi tanımladı. Demirci, merkezdeki faaliyetlerin 7’den 70’e tüm ilçe halkının ilgi ve ihtiyaçlarına göre şekillendiğini vurguladı.

Demirci, açtıkları kurslarla vatandaşların becerilerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine olanak tanımayı, aynı zamanda bu becerilerin üretime dönüştürülmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti. Ayrıca kursların bireylerin sosyalleşmesine ve yerel kültürel hayata daha aktif katılmalarına zemin hazırladığını ifade etti.

Sergi, yerel sanat üretiminin görünürlüğünü artırmanın yanı sıra kursiyerlerin emeklerini toplumla buluşturduğu bir platform işlevi gördü. Etkinlik, ilçede kültürel etkileşimi güçlendirirken, kursların hem beceri kazandırma hem de toplumsal katılım açısından taşıdığı önemi somutlaştırdı.

Çat Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen sergi, yıl boyunca yürütülen kurs çalışmalarının sonuçlarını topluma sunma ve yerel üretimi destekleme hedefini yansıtması bakımından değerlendirildi.

ERZURUM’UN ÇAT İLÇESİ   HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE AÇILAN KURSLARDA GÖREV ALAN USTA...

ERZURUM’UN ÇAT İLÇESİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE AÇILAN KURSLARDA GÖREV ALAN USTA ÖĞRETİCİ VE KURSİYERLERİNİN USTA ELLERİNDEN ÇIKAN ESERLER VATANDAŞLARIN BEĞENİSİNE SUNULDU.

ERZURUM’UN ÇAT İLÇESİ   HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE AÇILAN KURSLARDA GÖREV ALAN USTA...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.