Büyükliman Göleti projesi ihaleye hazırlanıyor
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Trabzon'un Büyükliman bölgesinin içme suyu ihtiyacını kalıcı olarak çözmesi hedeflenen Büyükliman Göleti için Şubat ayında ihaleye çıkılacağını açıkladı. Proje, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in Ankara temaslarında sürekli gündeme taşıdığı çalışmalardan biri olarak ihale aşamasına geldi.
Projenin kapsamı
Büyükliman Göleti inşası, mevcut Büyükliman İçme Suyu Arıtma Tesisine ilave su kaynağı sağlayacak. Tesis, Vakfıkebir'de 17, Beşikdüzü'nde 15, Çarşıbaşı'nda 13 mahalle ile Giresun'un Eynesil ilçesine bağlı 5 mahalle olmak üzere toplam 50 mahalleye hizmet veriyor. Göletin devreye alınması, bu mahallere arıtılmış içme suyu arzını desteklemeyi amaçlıyor.
Beklenen etki ve sürdürülebilirlik
Proje, özellikle yaz aylarında artan nüfus ve mevsimsel su talebi nedeniyle yaşanan su sıkıntısını hedef alıyor. Belediye yönetimi, ilave su teminiyle mevcut dağıtım ve arıtma sistemlerinin güçlendirileceğini; hizmetin daha sağlıklı, kesintisiz ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşacağını belirtiyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç konuyla ilgili şöyle dedi: "Büyükliman İçme Suyu Arıtma Tesisimize ilave su temin ederek hem mevcut sistemi güçlendiriyor hem de geleceğe yönelik çok önemli bir adım atıyoruz. Bu projeyle birlikte Büyükliman havzasının içme suyu hizmeti daha sağlıklı, kesintisiz ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşacak."
DSİ tarafından yapılacak ihale ve ardından başlayacak uygulama süreci, bölgenin uzun vadeli içme suyu güvenliğini artırmayı hedefliyor.
TRABZON'UN BÜYÜKLİMAN BÖLGESİNİN İÇME SUYU SORUNUNU KALICI OLARAK ÇÖZMESİ HEDEFLENEN BÜYÜKLİMAN GÖLETİ'NİN YAPIMI İÇİN DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN ŞUBAT AYINDA İHALEYE ÇIKILACAK.