Bursa iş dünyası İlka Şekerleme tesislerinde kestane şekeri üretimini yerinde inceledi

Bursa iş dünyası temsilcileri, İlka Şekerleme tesislerinde Kardelen, Yaylacık ve Cardelion markalarının kestane şekeri üretim süreci, hijyen uygulamaları ve ihracat vizyonunu inceledi.

Yayın Tarihi: 12.11.2025 10:48
Güncelleme Tarihi: 12.11.2025 10:48

Bursa iş dünyası İlka Şekerleme tesislerinde kestane şekeri üretimini yerinde inceledi

Bursa iş dünyası İlka Şekerleme tesislerini ziyaret etti

Bursa iş dünyasının önde gelen temsilcileri, Kardelen ve Yaylacık markalarıyla iç pazara, Cardelion markasıyla dış pazara üretim yapan İlka Şekerleme tesislerini ziyaret ederek kestane şekeri üretim süreçleri hakkında kapsamlı bilgi aldı.

Ziyaret ve katılımcılar

Ziyarete Balkantürksiad Kurucu Başkanı Naci Şahin, İnoksan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Ekmasan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, Uzay Pastanesi kurucularından Nizamettin Erol ve Ekonomi Yazarı Av. Öztürk Yazıcı katıldı. Heyet, tesislerde üretim hatlarını ve üretim akışını yerinde gözlemledi.

Üretim süreçleri, hijyen ve sertifikasyon

İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, heyete üretim hatlarındaki modernizasyon sürecini, hijyen uygulamalarını ve üretimin ham maddeden paketlemeye kadar uzanan tüm aşamalarını ayrıntılı şekilde anlattı. Akgün, şirketin FSSC 22000 Versiyon 6.00 belgesine sahip sektörün ilk firmalarından olduğunu vurgulayarak izlenebilirlik altyapısından kalite kontrol protokollerine kadar tüm süreçlerin uluslararası gıda güvenliği normlarına uygun yürütüldüğünü belirtti.

Akgün, "Tüketici beklentileri her geçen yıl yükseliyor. Biz de tüm süreçlerimizi global standartlara göre güncelleyerek geleneksel kestane şekerini yüksek teknoloji ve tam izlenebilir bir sistemle üretiyoruz" dedi.

Ziyaretçi değerlendirmeleri

Heyet, Kardelen markalı ürünlerin tadımını gerçekleştirdi ve ürün kalitesi ile tesis hijyeninden memnuniyetini dile getirdi. Hukukçu ve ekonomi yazarı Öztürk Yazıcı, Bursa’nın geleneksel lezzetinin daha geniş pazarlara ulaşması gerektiğini belirterek kestane şekeri ihracatının artırılmasının önemine dikkat çekti. İnoksan Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, Kardelen’in Bursa ve Türkiye gıda sanayisine kattığı değeri vurguladı. Uzay Pastanesi kurucusu Nizamettin Erol, Kardelen-Uzay iş birliğinden memnuniyetini ifade etti. Ekmasan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Barutçuoğlu, Kardelen’in uluslararası pazarlarda gördüğü ilginin sevindirici olduğunu belirtti. Balkantürksiad Kurucu Başkanı Naci Şahin ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın "Bursa büyürse Türkiye büyür" mottosuna atıf yaparak Kardelen markasının güçlenmesinin şehrin ekonomik dinamizmine katkı sağlayacağını ifade etti.

İhracat vizyonu

Genel Müdür Akgün, şirketin Kardelen, Yaylacık ve Cardelion markalarıyla hem iç hem dış pazarda faaliyet gösterdiğini hatırlatarak 34 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Avrupa ve Körfez ülkelerinde talebin arttığını belirten Akgün, modern üretim teknolojisi ve yüksek hijyen standartlarıyla Bursa’nın geleneksel lezzetini dünya pazarlarına daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Firma yetkililerinin vurguladığı izlenebilirlik, sertifikasyon ve modernizasyon adımları, Bursa merkezli üretimin ihracat potansiyelini destekleyen somut unsurlar olarak öne çıkıyor. Heyetin değerlendirmeleri, bölgesel markalaşma ve uluslararası pazarlara açılma süreçlerinde üretim kalitesi ile sertifikasyonun önemini bir kez daha gösterdi.

İŞADAMLARI KARDELEN KESTANE ŞEKERİNİ ZİYARET ETTİ

İŞADAMLARI KARDELEN KESTANE ŞEKERİNİ ZİYARET ETTİ

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.